Арестуван е заподозрян за убийството в Шумен

Басейнова дирекция стартира наказателна процедура срещу НЕК заради замърсяването на р. Въча

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Не трябва да вярваме на наложените епитети и марки (ВИДЕО)

Марк Жирардели, собственик на ски зона Банско: Без втора кабинка курортът няма как да се развива, ще изпадне в застой

Наводнени пътища и спрени фериботи в Гърция заради силна буря

19-годишен, наръган с нож, издъхна в Шумен

Вълшебната работилница на Дядо Коледа гостува на децата на служителите на МВР

СЗО: Босна и Херцеговина е наравно с африкански страни по брой на заболелите от морбили

Над 60 хиляди домакинства във Франция са без ток след проливни дъждове и силен вятър

Русия приключи първото изпитание на най-мощния си ледоразбивач „Арктика“ (ВИДЕО)

Агент 007 няма време да умре с новия Defender Офроудърът на Land Rover вилнее във филма за Джеймс Бонд

Див популизъм в Общинския съвет в Стара Загора води до голям финансов дефицит за дейностите в чистотата

МВР отчете повече жертви в катастрофи през 2019 г., стартира мащабна операция за безопасност на пътя

Българите вече са по-бързи от Мат и Жирардели, Банско още чака втора кабинка

БСП избира нов лидер на 26 април 2020 г.

Лиляна Павлова: Тунел „Витиня“ е в изключително тежко състоние, ремонтната дейност ще приключи през пролетта на 2017 г.

Състоянието, в което са тунелите ни и в случая „Витиня” е изключително тежко. Това е съоръжение, което е на повече от 32 години, а всъщност почти още толкова не е ремонтирано. „Надявам се, че през пролетта на следващата година ще можем да сме го завършили изцяло. Ако направим всички тези съпътстващи дейности те ще касаят и допълнително финансиране”, уточни Павлова. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след инспекцията на ремонтните дейности в тунел „Витиня” на автомагистрала „Хемус”, предаде „Фокус“.

Работата по съоръжението е много сериозна, а и след инцидента, който се случи и това, което се видя е, че облицовките, които са без арматура, които са запълвани с вестници – едно много различно строителство, неотговарящо на съвременните норми за безопасност”, коментира Павлова.

По думите й след започването на ремонтните дейности се е оказало, че като времетраене и като допълнителни дейности нещата трябва да бъдат много по-големи като обем. „Трябва да се направят изолациите, допълнително облицовки, да се работи по отношение на много повече дейности,свързани с отводняването, което ще даде възможност да се предотвратят течовете, да се направи ремонт да осветление и да се вземат всички мерки, свързани с вентилирането.

Всичко това ще отнеме повече време и затова срокът, който имаме няма да може да бъде в тези съкратени варианти, защото беше при много по-малък обхват на дейността”, каза министър Павлова.

Тя обясни, че след приключването на ремонтите на тунелите по автомагистрала „Хемус” това, което ще остане като приоритет за следващата година са т. нар. „железни съоръжения” – при км 35 на „Хемус” и при село Потоп.

„След това ще можем да кажем, че сме напълно подновили и привели в нормални условия АМ „Хемус”, която е в много тежко състояние”, подчерта Лиляна Павлова.

Тя призова за търпение от страна на водачите. До края на ремонта във „Витиня” движението ще продължи да се извършва двупосочно в тръбата за София.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Улиците на големите градове също са в много лошо състояние клоунке:))) особено в София. Там, много от улици и тротоари изобщо не са ремонтирани откакто са били създадени или 50-60-по времето на тато..все повече хора стават жертва на мърлявщината и безотговорността на управляващата паразитна група – разбили си главити, счупени ръце, крака, а в Парка на Свободата и смъртни случаи има, не говорим за улични кучета и пр пернати паразити (подобни на вас)..Колко струва ремонта на тунела? пълна инфо – заплати, разходи, материали..Прави впечатление, че мн се надписва при определяне на вложените пари, а те все пак са пари на данъкоплатците не твои или на другарчетата ти, вие стотинка не сте изкарали през целия си живот…

  2. Лиле,пиле,ще вдигаш ли пак цените на винетките от 2017-та година?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.