Лисица с малки лисичета се настаниха в столична детска градина

Лисица и нейните мъници заживяха в двора на столичната 160 Детска градина - кв. "Драгалевци". Това съобщиха общинари от район "Витоша" и признаха, че куриозната случка е размърдала монотонното им чиновническо ежедневие. 

Хищните бозайници са слезли от Витоша в подножието на планината, където се намира кварталът. Майката и малките се озовали в двора на забавачката. Животните изобщо са се стреснали от човешкото присъствие и радостните възгласи на децата. Нещо повече - обстановката им харесала и четириногите не помръднали от свежата градина на забавачката. 

"Първата ни реакция бе да намерим начин да ги спасим, като ги преместим в естествената им среда, но това се оказа невъзможно, защото трябва да изчакаме малките лисичета първо да проходят – тогава те ще тръгнат към дома си. За да сме сигурни, че децата са в безопасност, а лисицата и малките ѝ няма да пострадат, взехме мерки, като заградихме и обезопасихме мястото, където животното си е намерило подслон. На място с управата на детската градина говорихме за случая, като самите те са били притеснени за животното. От институцията се пошегуваха, че при тях е като „естествен зоопарк“ предвид близостта на градината до планината. Представителите на детската градината ни увериха, че ще следват инструкциите на експертите, за да не свикне лисицата с градските условия на живот, а нашият екип остава на разположение и ще следи развитието на ситуацията", съобщиха от район "Витоша". 

"Дъщеря ми сподели, че лисицата си спи до тях и не им пречи, а явно и те са инструктирани да не я доближават", разказа Павлина Пенчева, майка на дете от въпросното заведение.
 
Друга родителка е смутена от този факт.
 
"Не е много симпатична тази ситуация, тъй като лисиците разнасят бяс. Но в крайна сметка всеки си има гледна точка", коментира на свой ред Цветанка Здравкова.
 
По думите на жената, която също живее в кв. "Драгалевци", районът от години е обект на лисици и те масово слизат в града, защото в градски условия много по-лесно намират отпадъци по улиците, с които се хранят. 
 
"Да сте видели кокошки в Драгалевци - почти няма. Всички са удушени и изядени. А най-странното е, че дори кучетата-пазачи свикнаха с тяхното присъствие и вече не ги лаят", категорична е Здравкова.
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България