Ловец гръмна кучето на съседа си и излъга, че е нападнат

Илюстрация: Архив

Ловец от балканско село край Вършец е гръмнал с чифтето си кучето на свой съсед, а след това подал фалшив сигнал, че е нападнат от комшията.

Простреляното куче е оживяло, а стрелецът е задържан, съобщиха от полицията в Монтана. Инцидентът е станал във вторник - 5 февруари, около 13,20 часа в село Долно Озирово. 62-годишният Цветан В. грабнал законното си ловно оръжие "ИЖ 58", 12 калибър и пуснал един патрон в четирикракия пазач на съселянина си Йордан М./49 г./.

Според местни жители между двамата имало разправии, а ловецът е бил пиян. Стреснат след гърмежа обаче, стрелецът решил да прикрие извършеното и се обадил на тел. 112 с оплакване, че комшията му го нападал с брадва. В селото пристигнали полицаи, които установили, че подаденият сигнал е фалшив, а кучето е ранено.

Пазителите на реда претърсили дома на ловеца и иззели чифтето и патроните за него. Цветан В. е бил задържан за 24 часа в Районното управление в Берковица, но по-късно го освободили заради високо кръвно налягане. По случая е образувано досъдебно производство. Според закона, който прояви жестокост към гръбначно животно, го грозят до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5000 лева. За фалшивия сигнал на спешния телефон стрелецът ще бъде глобен.

Коментари

Задължително поле