На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Ловци кумуват на фазанови сватби в Ломско

800 фазана закупиха и разселиха в равнината Златия ловците от Ломския край. Повечето от пъстрите птици са женски и още в първите часове в новите си домове са започнали сватби с местните парнати „ергени”, съобщиха от крайдунавското Ловно-рибарско сдружение.

„Фазаните са полигамни птици, един мъжкар ухажва в размножителния период до десетина женски, затова сме доставили 80 % крилати госпожици и само 160 „господа”. Това гарантира сериозно нарастване на популацията им. А в сватбените тържества вече се включиха и диви мъжки фазани от района”, заяви експертът по лова в Лом Андрей Венелинов.

19-те ловни дружинки от Ломското сдружение са отделили 14 400 лева от средствата си и са закупили 270 дневните фазани от стопанство в Плевен. Всяка от ловните чети пусна в полетата си по 40 птици, а ловците от село Якимово заселиха край река Цибрица 120 от крилатите красавци.

„Районът е много добър – с естествени укрития и много храна за дивеча, от години прочистваме и териториите си от хищници и се надяваме да увеличим сериозно птичето богатство. За да има и за лов, и за красота в природата”, казаха от дружинките.

По Националната програма за разселване на дивеча на НЛРС за закупените тази пролет птици през есента ломските ловци ще получат безплатно още 400 фазана, които ще пуснат в равнината Златия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.