Ловци от Италия отстреляха 396 пъдпъдъка в Берковско

Група ловци от Италия отстреляха за 6 дни близо 400 пъдпъдъка в полетата под връх Ком.

С парите, платени за ловния туризъм, Ловно-рибарското сдружение в Берковица ще закупи и разсели в района си 80 двойки яребици, съобщи ръководителят на сдружението Стоян Ангелов.

Четиримата стрелците от Ботуша пристигнали в предбалканския град в края на миналата седмица и поели с 9 те си кучета от породите пойнтер, курцхаар и епаньол бретон из ливадите и стърнищата край селата Бистрилица, Боровци и Замфирово. Водени от ръководителя на сдружението и въоръжени с полуавтоматични пушки, италианците – фермери и бизнесмени от град Бари, отстреляли 396 пъдпъдъка. Чужденците имали и огромен късмет и попаднали на пасаж пъдпъдъци, които почти замрежили небето. Като най-точен стрелец се проявил 73-годишният Мартино Албанезе. При един от излетите италиански ловец загубил чанта с документите и пари. Те обаче били намерени от местен млад ловец, който му ги предал и категорично отказал възнаграждение.

„Ловните излети бяха много успешни – предимно рано призори… Гостите останаха много доволни както от успеха си, така и от гостоприемството и помощта на местните ловци. Най им харесаха природата и изобилието от дивеч и заявиха лов и за догодина. Планират да дойдат и през есента – на фазан и яребица”, сподели Стоян Ангелов.

За шестте ловни дни туристите с пушки са заплатили около 1800 евро, с които Берковското сдружение ще закупи и пусне в природата 160 яребици.

Коментари

Задължително поле