Каним Владимир Путин в България догодина Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

София ще има детска поликлиника Събират на едно място лекари от различни специалности

Комисията за регулиране на съобщенията също установи нарушения при спирането на програма „Хоризонт”

Обмислят нови акцизи за горивата

Министър Росен Желязков получи подкрепа от Ирландия, Португалия и Естония срещу пакета „Макрон“

Данаил Кирилов: Като гражданин мога да кажа, че освобождаването на Полфрийман е необосновано Австралиецът е бил наказван няколко пъти в затвора, като едно от провиненията му може да се тълкува като опит за бягство

Цар Симеон II говори за българската независимост Ексклузивно интервю по Нова на 22 септември

САЩ ще наложат санкции на Иранската национална банка

Външно: 70 600 българи във Великобритания вече получиха статут на уседналост

Писателят и сценарист Иван Кулеков за освобождаването на Полфрийман, пред „Труд“: Умишленото убийство би трябвало да се изкупува цял живот

1,200 млрд. лева са приходите от нощувки на Слънчев бряг Най-много германски и полски туристи, англичаните трети

Сформират дежурни екипи, които ще следят за палене на стърнища

Режисьорът Максим Генчев пред „Труд“: Предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман е престъпление

Боил Банов: 220 антични находки, изнесени незаконно в Германия, бяха върнати днес

17 години затвор за мъж, причинил смърт на пътя под влиянието на алкохол

Ловци от Италия отстреляха 396 пъдпъдъка в Берковско

Група ловци от Италия отстреляха за 6 дни близо 400 пъдпъдъка в полетата под връх Ком.

С парите, платени за ловния туризъм, Ловно-рибарското сдружение в Берковица ще закупи и разсели в района си 80 двойки яребици, съобщи ръководителят на сдружението Стоян Ангелов.

Четиримата стрелците от Ботуша пристигнали в предбалканския град в края на миналата седмица и поели с 9 те си кучета от породите пойнтер, курцхаар и епаньол бретон из ливадите и стърнищата край селата Бистрилица, Боровци и Замфирово. Водени от ръководителя на сдружението и въоръжени с полуавтоматични пушки, италианците – фермери и бизнесмени от град Бари, отстреляли 396 пъдпъдъка. Чужденците имали и огромен късмет и попаднали на пасаж пъдпъдъци, които почти замрежили небето. Като най-точен стрелец се проявил 73-годишният Мартино Албанезе. При един от излетите италиански ловец загубил чанта с документите и пари. Те обаче били намерени от местен млад ловец, който му ги предал и категорично отказал възнаграждение.

„Ловните излети бяха много успешни – предимно рано призори… Гостите останаха много доволни както от успеха си, така и от гостоприемството и помощта на местните ловци. Най им харесаха природата и изобилието от дивеч и заявиха лов и за догодина. Планират да дойдат и през есента – на фазан и яребица”, сподели Стоян Ангелов.

За шестте ловни дни туристите с пушки са заплатили около 1800 евро, с които Берковското сдружение ще закупи и пусне в природата 160 яребици.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.