ГДБОП разби група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация (ВИДЕО)

Фандъкова посочи Савина за неин заместник по време на кампанията

Ученичка се нуждае от спешна белодробна трансплантация Състоянието на Дария се влошава, събраните средства не стигат за интервенцията

Мъж почина, след като скочи от третия етаж на къщата си

Жена заболя от марсилска треска Състоянието й добро, болестта протичала леко

Откриха мъртви два бели лешояда и скален орел край Своге

Европарламентът подкрепи Кристин Лагард за шеф на ЕЦБ

Мъж намушка 64-годишна жена в гърба в Пловдивско Пострадалата е с опасност за живота

България е сред първенците в ЕС по управление на корабния трафик Нова комуникационна система в пристанищата ще облекчава бизнеса

Взрив в руска лаборатория, съхраняваща смъртоносни зарази

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пияна шофьорка блъсна паркирани коли в Пловдив

Космонавт към Брад Пит: Като астронавт си по-убедителен от Джордж Клуни

Матео Ренци създава своя партия

5 хитри начина за спиране на късното хранене Малките изкушения вечер добавят много калории на сутринта

Ловци спасяват дивеча в Балкана

Авджиите проправят път и пълнят хранилките за сърни, птици и прасета

Ловци изнасят с джипове и раници купища зърно в горите на Балкана. Мъжете са се заели да хранят дивите животни и птици, блокирани от снеговете и студа в района от дни.

“Зимата е много тежка и ако не помогнем на дивеча, много от горските обитатели ще загинат!”, заявяват авджиите от Берковица.

Само от началото на януари досега членовете на дружинките в района са изнесли в планината над 1000 килограма царевица, която да помогне на животните да оцелеят.

Ловците проправят пъртини в преспите и изсипват зърното в направените от тях хранилки. Пътя към тях трябва да намерят диви прасета, сърни и птици.

При излетите си авджиите организират и отстрел на хищници. В дълбокия сняг сърните, зайците и яребиците са лесна плячка на вълци, чакали и лисици, разказват те. В търсене на спасение от зверовете кроткият дивеч понякога слиза чак до къщите на хората, споделят ветерани.

“Подхранването на дивеча ще продължи до края на зимата. Ловната организация е и пазител на природата, птиците и животните. Благодарни сме за помощта, която ни оказват с техника и зърно земеделците!”, каза експертът по лова на сдружението Стоян Ангелов. В Берковско има 550 ловци, обединени в 13 дружинки.

Заради постоянните грижите за горските обитатели районът под връх Ком е пълен с дивеч, а ловният сезон, който е пред приключване, е успешен. Само отстреляните диви свине са над 250, заявиха от сдружението.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.