Локалният мирис на националните телевизии

Вместо живот с намигване, предлагат боза

Сериалите българско производство са като кюлоти

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Дойде време вкусното значение на „баничка с боза” да се преквалифицира в подигравателно. Затова ще нарека телевизионните опити за надмощие и забавление именно така. По-скоро боза, отколкото баничка. Защото като напосоки режисиран водопад от синия екран тече мътилка, наричана по купешкому риалити, сериали, каквото се сетите, но все пак боза. Новинарските тезгяси са баничката, по която се стича новинарската боза, всяка вечер все по-кисела и все по-кисела.

Значението на думата новини все по-често и някак заплашително естествено се свързва със зловещото, с катастрофите, със смъртта, с банковите обири, в наклоняване на зрителското внимание в една извратена последователност, в която светлото и бляскавото губят не само предимство, но и важност изобщо. Сутрешните блокове са един дълъг и скучен преразказ на новините, мелница за типовото брашно на домакините, които с едната ръка бършат потното си чело, а с другата записват рецепти, за които има десетки много по-достъпни източници. Телевизионните дом съвети, на каквото приличат някои коментаторски екипи, са отходните канали на обществото, чрез чиито уста се изразява простотията, сиромашията, бакалското и напрегнатото. Тоест всичко, което присъства в заразения с телевизия зрител, комуто тежат още фалшиви храни, фалшиви новини, фалшиви бракове, фалшиви ценности, налагани от същия този екран.

Сериалите българско производство са като кюлоти, закачени напосоки по просторите на панелни блокове. Знаеш, че без тя можеш, но и не можеш да ги изхвърлиш, цапат окото, цапат съзнанието, показват ти, че живееш във времето на капитализма, но домуваш в битието на предходния строй. И това не е омагьосан кръг, в който можеш да се въртиш, а порочен квадрат, в чиито ъгли клечиш, мрънкаш, но всеки изход е клеясал от собственото ти нехайство. Към теб самият, към света, към онова, което гледаш и ядеш. Млечните продукти пълни с палмово масло, телевизионните предавания-пълни с изкуствени палми и преносими студия.

А истинските телевизии, макар умилително манипулативни в продуктовото си позициониране, поне те разсмиват истински с чудесните си сериали „Майк и Моли”, вкарват те в лукса с „Династия” или направо в кухнята с „Хотел Елеон”.

Западняшки предавания показват разточителен разкош с модни икони, Травел ченъл ни водят на разходка в градове и пространства, заредени с толкова елегантност и стил. Вкусни храни и вкусни дестинации, добронамерени водещи, живот с намигване, докато ние „се храним” с телевизионна боза и дебелеем. Физически и морално. Казах.

 

Fashion Idol

Мая Хътчинс

Бизнесдамата Мая Хътчинс е не само успешна в бизнеса си но подава ръка и на благотворителността. В този кадър, рамо до рамо с биографката на принцеса Даяна, Хътчинс показва британска класа и макар корените и да са от Сливен, това само подчертава степените на естетическо израстване при дамата. Изумрудената рокля кореспондира прекрасно с червеникавите коси, които доближават Хътчинс до прилика с ранната Сара – дукесата на Йорк и майка на любимите внучки на Нейно Величество Кралицата на Англия. Писателката Лейди Колин Кембъл показва едно скромно присъствие, но отличителните белези на нейната модна подготовка са в посланието на Коко Шанел, че добър вкус е когато отнемаш, а не прибавяш към облеченото.

 

 

Домашно парти

Нелина приготви ЧРД за Крис

В уютна домашна обстановка, с приготвени лично от нея специалитети, звездата Нелина изненада сина си. За рождения му ден талантливата изпълнителка подреди софра, съобразена с вкусовете на младия джентълмен, който минава за един от най-красивите наследници на попфолк знаменитости. Повече от сто обаждания и над двеста съобщения в социалните мрежи получиха майка и син по повод празника, а бутилка шампанско бе разпределена между Нелина и близкото й обкръжение от пълнолетни приятели, фризьори и гримьори. Близки до звездата твърдят, че певицата е обещала на сина си околосветско пътешествие веднага след пълнолетието му. По време на празничното парти от уредбата звучаха песни на съвременни хип-хоп изпълнители и само две песни на „кралицата-майка”.

 

Нов любимец

Соня Немска с френски булдог

Подобно на Лейди Гага, Шарън Стоун и редица световни знаменитости, Соня Немска също се радва на компанията на френски булдог. Звездната певица притежава такъв и вече празнува рождените му дни и седмици, като не спира да хвали качествата и предимствата му.

Само преди дни бе обявен и дуета на Соня с Тони Стораро „Просто спри”, завладяла вече сърцата на слушателите. Видеоклипът е заснет в романтична обстановка, сред замъци и , а певицата блести във вечерна синя рокля. Великолепието на това видео е оценено вече от близо милион потребители а самата Немска е щастлива и с успехите на дъщеря си Рая, отскоро модел в известна модна агенция.

Коментари

Задължително поле