„Локо“ (Пд) строи нов стадион за 14 млн. лeва

Собственикът на „Локомотив“ (Пд) Христо Крушарски има амбициите да построи нов клубен стадион в парк „Лаута“. Той ще е от четвърта категория на УЕФА, с капацитет от 11 400 седящи места и по първоначални изчисления ще струва 14 млн. лева.

„Стадионът ще бъде изцяло завършен до 5 години след получаване на концесията, като ще се строи поетапно – каза Крушарски, след срещата си в Община Пловдив с градската управа и шефовете на пет клуба, ползващи базата в момента. - Инвестицията само за стадиона ще е 14 милиона лева, за да получи четвърта категория от УЕФА.“

След тежки преговори, продължили близо час и половина, бе постигнато съгласие относно концесията на 96-те декара, включващи стадиона и прилежащите площи. Всички страни се разбраха да сключат през месец април отделни договори с „Локомотив“, които да им гарантират ползването на сегашните обекти след цялостното завършване на новата арена. Преди това спортните клубове ще прекратят сега действащите договори с общината за наем на съоръженията.

За четвърта категория от УЕФА е нужно около стадиона да се изградят минимум 1500 паркоместа, като се обсъждат варианти с подземен или многоетажен надземен паркинг.

„Радвам се, че постигнахме единомислие и ще работим заедно за тази кауза – добави Крушарски, който още няма точна сметка колко милиона ще струва инфраструктурата около стадиона. - Така ще се избегне и протакането във времето. Не съм първа младост, а искам да завърша този проект и да оставя нещо след себе си.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ