Ломбардия забрани консумацията на храна и напитки на открито

Италианският регион Ломбардия, първият европейски епицентър на пандемията на коронавируса, е наредил всички барове да затварят в полунощ от събота, като мярка срещу разпространението на коронавируса, предава AFP.

Всички любителски спортни събития също са забранени в богатия северен регион, където се появиха първите случаи на Covid-19 в Европа през февруари.

Според новите ограничения, които ще останат в сила до 6 ноември, баровете след 18:00 ще могат да обслужват само клиенти, седнали на маси, а продажбата на алкохол за изнасяне навън също е забранена след това време.

Ломбардия също забрани консумацията на храна и напитки във всички обществени открити зони извън, съгласно новите правила.

В петък Италия съобщи за 10 000 нови инфекции за последните 24 часа, като случаите нарастват, въпреки правителствените ограничения, засягащи ежедневието на хората.

Ломбардия, най-засегнатата област в Италия, насочва мерките си най-вече към младите хора, с ограничения върху спорта, нощния живот и образованието - сега тя призова училищата да редуват онлайн и присъствени занятия.

Коментари

Задължително поле