Лондон инструктира британците как да действат при тероризъм в чужбина (ВИДЕО)

Британската полиция разпространи видео с инструкции за британските граждани на почивка в чужбина какво да правят, ако попаднат на терористичен акт. Поводът са случаи като нападението в курорт до град Сус в Тунис през 2015-та. Тогава от 38 загинали 30 бяха британци.

„Бягай, скрий се и съобщи“ е основното правило, което трябва да се следва в подобна ситуация, според видеото, предаде БНТ. Британската полиция отбелязва, че не внушава на британците да избягват определени дестинации, а просто ги съветва в името на безопасността си преди тръгване на почивка в чужбина да прочетат актуалните указания на външното министерство на страната и да изгледат подготвения видеоматериал.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. И като се заключи в някоя стая да извади ключа от вратата,че ако терористите разбият вратата преди полицаите ще търсят заради ключа хора вътре.

  2. Браво. Това трябва да се предава и в училищата у нас… всички възрастни хора трябва да го знаят, защото това може да спаси животи.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.