Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Без зони за платено паркиране в София до 12 април

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Интелигенцията и Църквата Добрата книга, пълна с истина и мъдрост, не е създадена от печатаря, макар че е дело на неговите ръце

Емил Караниколов: Държавата има отговорсност към всеки човек и бизнес Трябва да направим всичко възможно, за да може българинът да остане на работа, заяви министърът

Отстраниха аварията на водопровода в Перник

Може ли с честен труд човек да натрупа състояние?

Китай съобщи за нови случаи на коронавирус

Лора Владова: Научих се да обичам себе си Певицата на Слави напуска България на върха на славата и сбъдва американската си мечта

„Цял живот съм мечтаела да живея в САЩ. И когато нещата с „Файв старс“ станаха малко неясни и Светьо напусна, аз реших, че това е точният момент да замина. Беше 2008 г. Много хора, включително и семейството ми, ме упрекваха защо съм тръгнала да емигрирам, точно когато съм станала известна в България, но аз го направих и съм много доволна от решението си“, начева разказа си Лора Владова.

Нейната звезда изгря в първото риалити шоу за нови певци в България – „Аз пея в Ку-ку бенд“ през 2004 година. Конкурсът бе спечелен от Нели Петкова и Борис Солтарийски и те станаха беквокалисти на „Ку-ку бенд“ в „Шоуто на Слави“, но имаше още петима финалисти – Светлозар Христов, Любена Нинова, Владимир Димов и Лора Владова, както и отпадналата преди финала Надя Казакова. Те образуваха формацията „Файв старс“.

Отличничка на колежа в Санта Моника

Още със стъпването на американска земя Лора се почувствала като у дома и никога не се е смятала за дискриминирана като емигрант. Малцина обаче знаят, че омайната изпълнителка била на косъм да се размине със задокеанското пътуване. „Реших да следвам в Калифорния, но ми отказаха виза. Това не ме разколеба. Седнах и написах на главния консул тогава едно сърцераздирателно писмо и ме извикаха за повторно интервю след две седмици. Дадоха ми виза! И заминах само 3 дни преди да започне семестърът. След 3 години и половина завърших Santa Monica College с три специалности: основна по музика и още две допълнителни – астрофизика и компютърни науки. Завърших с почести като един от 17-те студенти с най-висок успех от около 500“, доволна е от постигнатото в колежа Лора. Тя признава, че има изключително динамичен начин на живот, но той й е много интересен и граби с пълни шепи от него.

Категорична е, че Америка много я променила и то в позитивен аспект: „Всяка държава има своите плюсове и минуси, но човек преценява дали му изнася. Далече съм от мисълта да разказвам колко велика е Америка и колко не ми се живее в България, защото родината винаги ще е в сърцето ми. Никой не може да замени нещата, които ми е дала, затова гледам да си идвам, когато мога“.

В Щатите се отървала от комплексите си

Лора е изключително деен човек, но и спечелената „зелена карта“ през 2012 г. й дава възможност да започне работа и да се самоиздържа в Ел Ей. В момента тя пее в две групи: Country банда и отделно в Persian – Jewish, с която ходи по много скъпи участия като сватби, кръщенета и рождени дни като част от t 90210 Entertainment Group. Лора смята, че е получила невероятен шанс да работи с такива професионалисти, а освен това ги намира и за страхотни хора. „Често имаме участия в The Beverly Wilshire Hotel, където в началото на 90-те бе заснет филмът „Хубава жена“ с Джулия Робъртс и Ричард Гиър. Много ми е интересно да минавам по улиците и край полицейския участък, където е сниман „Полицаят от Бевърли Хилс“ с Еди Мърфи. Когато гледах тези филми в България преди много години, не можех да направя такава асоциация, както сега, на място.

Освен пеенето по изискани тържества, Лора е и мениджър и координатор на имение в Топанга, където всички събития лежат на нейните организаторски качества. Отделно посещава и класове по актьорско майсторство и нейната голяма мечта си остава да бъде актриса в голям филм.

Какво най-много й харесва в САЩ? Усмихнатите и позитивни хора. „Не ме интересува дали се усмихват фалшиво, важното е, че ми създават добро настроение и от сутринта ми дават положителен заряд за целия ден. Тук ми харесва милото отношение на хората и се научих да съм по-духовна, да игнорирарам негативните хора и да бъда над злободневните проблеми – да не им позволявам да вземат най-доброто от мен. Научих нещо много важно: човек трябва да обича себе си, за да го обича и светът! Успях да се отърва от много от комплексите си и се научих да се харесвам такава, каквато съм! И това, което мога да посъветвам младите хора, е да вярват в себе си и да преследват мечтите си, но не мачкайки хората около себе си и с подмолни действия, а с позитивизъм, вяра в себе си и усмивка. Когато искаш, ти се дава – стига да знаеш как да поискаш!“

 

Стойчо Керев: Новите икони са във всеки портфейл

Жертвоприношенията пред съвременните богове се превърнаха в кървава религия, твърди журналистът

– Г-н Керев, каква е ролята на Бог и божието начало в съвременния комерсиален свят? Изгубихме ли връзката си със Създателя?

– Задавате най-спорния въпрос за последните 2000 и повече години. И това не е религиозен казус. Вероятно не очаквате от мен аксиоматично обяснение. Бог е началото и безкрая. Бог е неразрушимата композиция, запечатана в душата на всеки човек. Откриват го тези, които са смели да мечтаят, изследват, търсят и творят. Това е моят прочит. Бог би се разсмял от сърце, ако учените дефинират неговата същност и я напечатат в учебниците. Вие изгубихте ли връзката си със Създателя? Или просто си сменихте мобилния оператор? Моят не съм го сменял половин век и работи безупречно. Така отговарям на втората част от въпроса ви.

– Човекът от 21-ви век е все по-малко одухотворен. Това временна криза ли е? Може ли да бъде преодоляна от съвременната западна цивилизация?

– Не съм съгласен. Да бъдеш боклук или скъпоценност е право на избор. Как да го обясним на учениците от 140-о СОУ в столичния квартал „Обеля“, с които имах среща неотдавна. Те бяха одухотворени, с ведри очи. Как да го разкажем на 9-годишното дете, което по националното радио казва: „Мамо, искам да ме кръстиш, за да имам ангел пазител“. Има хора и хора. Винаги е било така. Изборът от светлите или тъмните да бъдем е личен. А нима кризата преди три века е била по-малка? Ние самите сътворяваме реалността. Може да не го съзнаваме, но е така. Австрия има своя реалност. Със свои чисти улици, чиста вода, свое мислене. И тя е творение на всеки един австриец. Ние имаме нашата реалност. Рожба е на действията на всеки един българин. Какво тук общо има западната цивилизация? Ние сме цивилизацията. Творим или рушим, отговорни или безотговорни, крадци или не, позитивни или негативни – хората решават. И щом пожелаят да се отскубнат от кризата на духа, чудото става.

– Защо все повече се презентира човекът, лишен от своята цивилизационна, културна и полова същност? Защо иконите, ценностите и моралът звучат демоде?

– Няма да бъда маркетолог на модерния социален затвор, в който някои избират да се заключат. Още по-малко ще влизам в ролята на съдник. Просто наблюдавам времевия континиум. И какво откривам? Човек попада в избраната от него среда абсолютно доброволно, без да е насилван дори. Там намира себеподобни, влюбени или обсебени от дявола. Може да срещне и анархисти, хулещи отдавна забравени морални постулати. Новите икони са във всеки портфейл. Отскоро жертвоприношенията пред новите богове се превърна в кървава религия. И по всичко изглежда, че тя ще се котира в следващите сто години.

Междувременно иконите от портфейлите ще се преместят в екрана на смартфона. След още сто години и те ще са демоде. За мен например е нормално да има два пола. Странно как щяхме да се удивляваме на красотата на лъвовете, пандите, тигрите, делфините. Те защо не решат да са еднополови. При тях всичко е наред. При човеците става нещо шокиращо и неразбираемо за Създателя. Последната дума винаги е негова. Не е нито на Меркел, нито на Макрон. Дори на Тръмп не е.

– Спекулациите с генетичния код на българите не спират. Каква според вас е истината за произхода ни?

– Това е добре за спорещите. Винаги ще намират аргументи за хипотезите, които защитават. Самочувствието идва със знанието. Знанието е в пъти по-силно от пропагандата. Има моменти, в които си давам сметка за едно позабравено правило. Не давай назаем скъпа дреха. Никога няма да ти я върнат. Ние сме прекалено дащни на история. Всеки иска да притежава къс от историята на България. Едни искат буквите, други царете, трети златото, четвърти просто я изпиват, защото са вампирясали отдавна. Каква истина може да има за произхода на народ като нашия? Само една. Ние сме специални. Толкова специални, че всеки от нас е най-великият, най-известният, най-мъдрият, най-богатият – смъртен. Но има и друго. Велика, горка, изстрадана през хилядолетията участ, с непоносимо тежка кръвнина за славния ни произход.

 

* Лили Иванова пита какво правят политиците за народа

* Галена не общува с Преслава

* Силиконът на Джулиана Гани изплува във вана

* Най-продаваната художничка твори вече 40 години в психиатрична клиника

* Турските звезди Фахрие Евджен и Бурак Йозчивит се ожениха

 

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА – В „ЖЪЛТ ТРУД“ ОТ 14 ЮЛИ!

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.