Лотар Матеус пред Христо Стоичков: България направи твърде много грешки

Българският футбол направи твърде много грешки в последните години, коментира бившият национален селекционер Лотар Матеус в интервю пред Христо Стоичков за американския гигант TUDN, излъчено от предаването "Код Спорт". Германската легенда води нашите в периода 2010-2011 г. и това се оказа край на треньорската му кариера. Матеус говори и за баража България - Унгария, който загубихме с 1:3.
"И двата отбора нямат качествата, които притежаваха в миналото - рече световният шампион от 1990 г. - Две големи футболни нации, които направиха много грешки в организацията, в изграждането на младите. И двете държави пропуснаха това. Затова им е трудно да се класират за първенство от 24 отбора, въпреки че участват само 55. Много малки страни за съжаление изпревариха България и Унгария. Двете държави направиха твърде много грешки и затова играят на баражи. Радвах се на този плейоф, защото познавам и двете страни."
Матеус, който живее в Будапеща, твърди, че унгарците въобще не обичат своите отбори. "Те изчезнаха от европейската карта, целият унгарски футбол изчезна - критичен е германецът. - Феновете обичат да пътуват за мачове от Шампионската лига, но не обичат своя футбол."
Матеус определи Франция като фаворитът за титлата на европейското първенство. И накрая влезе в дебата кой е най-добрият футболист за всички времена: "Когато Лео Меси спечели шестата, в едно интервю ме попитаха: "Кой е най-великият футболист в света? Пеле, Марадона, Меси, Роналдо, бразилският Роналдо, Стоичков, Матеус, някой друг?" Аз отговорих много просто. Мога да говоря за последните 40 години, когато съм бил активен във футбола. В това време, от 1979 година насам, за мен няма по-добър от Меси. Дори и покойният вече Диего Марадона."

Коментари

Задължително поле