"Лудогорец" втори по шутове в Лига Европа

Българският шампион "Лудогорец" излезе втори в класацията на отборите в Лига Европа по отправени удари. Това се случи след нулевото реми в Разград с "Марибор" в първи мач от плейофите на турнира. Двубоят се игра на една врата, която бе обстрелвана като на стрелбище. "Лудогорец" би 28 пъти, като седем от опитите бяха в очертанията, но нито един не успя да пробие перфектния страж Кенан Пирич.

"Марибор" спасен от перфектен вратар и отлична защита", написа словенския сайт "siol.net".

"Печалба от лотарията в България - добави пък електронното издание "Vecer". - "Марибор" оцеля в ада. Надеждата за ново участие в групите на Лига Европа оставя жива".

"Друг път нямаше, освен този и той се оказа правилния - каза Дарко Миланич, треньор на словенския тим. - Защита и борба. Това беше мачът за нас. Със сигурност резултатът ме удовлетворява, особено предвид факта, че играхме срещу много силен отбор, а в последния половин час бяхме с човек по-малко".

Халфът Дино Хотич бе изгонен в началото на второто полувреме след втори жълт картон, но въпреки численото си превъзходство "Лудогорец" не успя да пробие словенския бетон.

"Оставам на позицията, че българският тим е фаворит да влезе в групите, но във футбола и спорта често опо-силните не продължават", добави Миланич.

Въпреки пропуснатия разгром, в Разград остават оптимисти.

"Доволен съм от играта, но от резултата - не - каза Стойчо Стоев, треньор на "орлите". - Това, което наистина не ни достигна, бе да вкараме гол. За съжаление, техният вратар се превърна в герой. Има обаче втори мач, а 0:0 не е чак толкова лош резултат. Знаем, че един гол да вкараме, ситуацията ще се промени коренно, а ние имаме добри играчи, за да сторим това. Отборът се стара, не даде възможност на "Марибор" сериозно да застраши вратата ни, но така е във футбола".

Стоев допълни, че е нормално колегата му Дарко Миланич да “вкарва” напрежение в редиците на “орлите”, заявявайки, че те остават фаворит преди реванша.

“Нормални треньорски “хватки”, но шансовете са 50/50”, сподели българският специалист.

Коментари

Задължително поле