Лукаку - "черната сила" на "Интер"

Ромелу Лукаку е "черната сила" на "Интер". Белгиецът изравни знаменит рекорд на Алън Шийрър и изпрати отбора в четвъртфиналната осмица на Лига Европа след 2:0 срещу "Хетафе" в Герзенкирхен.
Лукаку заби първия гол и вече има попадения в осем поредни евродуела. С толкова се гордее само Шийрър. Миналото лято нападателят пристигна като провален футболист на "Манчестър Юнайтед", за да се превърне в най-решителния играч на Антонио Конте.
Голът срещу "Хетафе" бе под №30 за Лукаку във всички турнири. Никога преди белгиецът не е имал толкова в един сезон. А последният футболист на "Интер" с подобна статистика е камерунецът Самуел Ето'о през сезон 2010/11 - 37 попадения. В последните 30 кампании 30 или повече гола за "нерадзурите" са вкарали единствено бразилската легенда Роналдо и аржентинецът Диего Милито.
Датчанинът Кристиян Ериксен, привлечен през зимата от "Тотнъм", също се разписа срещу "Хетафе". Трябваше му само минута на терена, след като влезе като резерва.
Най-много комплименти обаче отидоха за Алексис Санчес. Ден след мача чилиецът официално преминава за постоянно от "Манчестър Юнайтед" в "Интер", досега бе под наем. "Успяхме да върнем увереността му - каза Конте. - Трансферът е много добър за нас. Преди това Алексис имаше две наистина твърде слаби години в "Юнайтед". Сега се наслаждава на добрата си работа."
"Потвърждавам, че вече няма да е един от нас - призна Оле Гунар Солскяр, мениджърът на "червените дяволи". - Санчес е голям футболист. Направи силен сезон в "Интер" и му пожелавам всичко най-хубаво."
Двата отбора са големите фаворити в Лига Европа този сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт