РИОСВ-Плевен и Басейнова дирекция „Дунавски район“ спряха дейности по почистване на река Вит

Осъдиха двама инспектори от Агенция по храните, взели подкуп

Сестрата на Бергюзар Корел е чистачка в САЩ

Катастрофа между два тира блокира движението на пътя Плевен – София

Калоян Паргов: Притеснява ме омразата в БСП

Ремонт ограничава движението в тунел „Траянови врата“ на „Тракия“ в посока Бургас

ОССЕ: Изборите в Беларус са опорочени

Откриха сифилис на 11-годишно момиченце

АПИ не е възлагала изпълнението на никакви дейности край река Вит, свързани с изграждането на участък от магистрала „Хемус“

Вицепремиерът Марияна Николова ще участва в международнен бизнес форум в Делхи

Велико Търново с богат културен календар и изненади за децата за Коледа

САЩ ще наложи санкции на Египет, ако купи руски изтребители

Хванаха двама извършители на грабежи в столицата

„Ферари“ вика на съд Фетел и Льоклер

Влак прегази легнал на релсите мъж край гара „Костенец“

Лукарски е сезирал прокуратурата за записа с наследника си Седларски

Бившият министър на икономиката Божидар Лукарски е сигнализирал прокуратурата във връзка с изтеклия в медийното пространство запис, в който се твърди, че един от участниците е служебният министър на икономиката Теодор Седларски, съобщи пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Сигналът на Лукарски сочи, че според данните от този запис, е била извършена промяна в борда на директорите на държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“, като са били поставени нови лица, свързани с японската фирма „Мейджи“.

Според Арнаудова в сигнала се посочва, че има нередности в свидетелството си за съдимост на един от новите членове на борда на директорите.

С проверката на сигнала ще се занимава звено „Антикорупция“. „Ще бъдат изискани всички документи от „Ел Би Булгарикум“, относно смяната на борда на директорите“, каза говорителят на главния прокурор.

Според нея ще бъде установена не само самоличността на новото ръководство, но и тяхното минало в чисто кариерен план, доколкото за лицата има данни, че са били ангажирани пряко или непряко с дейността на японската фирма. Информация ще се изиска и от „Мейджи“.

„Днес от медиите узнах, че Седларски е потвърдил, че той е един от участниците в него и че не вижда нищо укоримо“, коментира още Румяна Арнаудова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.