Лукарски е сезирал прокуратурата за записа с наследника си Седларски

Бившият министър на икономиката Божидар Лукарски е сигнализирал прокуратурата във връзка с изтеклия в медийното пространство запис, в който се твърди, че един от участниците е служебният министър на икономиката Теодор Седларски, съобщи пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Сигналът на Лукарски сочи, че според данните от този запис, е била извършена промяна в борда на директорите на държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“, като са били поставени нови лица, свързани с японската фирма „Мейджи“.

Според Арнаудова в сигнала се посочва, че има нередности в свидетелството си за съдимост на един от новите членове на борда на директорите.

С проверката на сигнала ще се занимава звено „Антикорупция“. "Ще бъдат изискани всички документи от „Ел Би Булгарикум“, относно смяната на борда на директорите“, каза говорителят на главния прокурор.

Според нея ще бъде установена не само самоличността на новото ръководство, но и тяхното минало в чисто кариерен план, доколкото за лицата има данни, че са били ангажирани пряко или непряко с дейността на японската фирма. Информация ще се изиска и от „Мейджи“.

„Днес от медиите узнах, че Седларски е потвърдил, че той е един от участниците в него и че не вижда нищо укоримо“, коментира още Румяна Арнаудова.

Коментари

Задължително поле