Лукашенко твърди, че назрява конфликт между Зеленски и украинските военни

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че започва сериозна конфронтация между украинските военни и президента Зеленски, предава ТАСС.

„По моя информация вече в Украйна започва сериозна конфронтация и конфликт между Зеленски и украинските военни. Военните, като никой друг, разбират какво е конфликт с Русия. Там умират военни момчета. Те виждат какво са способни и на колко много могат да се бият. И те няма да могат да продължат да се бият. Вижте, Русия промени тактиката си", каза Лукашенко пред репортери в петък. Думите му се цитират от агенция БелТА.

Лукашенко смята, че конфронтацията между Зеленски и представители на националистически настроените военни може да се развие във връзка със споразуменията между Киев и Варшава. „Те видяха, че той даде статут на поляците. И това води до какво? Отцепват Западната Украйна. Следователно те започват тази конфронтация между президента и военните. И аз съм сигурен - украинските военни ще отнесат главите на всички, които искат да разцепят Украйна", каза Лукашенко.

Той твърди, че националистите искат "независима" Украйна. "Те не искат да са там не само руснаци, беларуси, но и поляци. И ще отрежат главите на всички, които искат да разцепят Украйна днес", каза беларуският президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа