Лукс без нито един грам хром

Bentley Bentayga показва изискан стил без лъскави орнаменти

Починалият наскоро моден дизайнер и автомобилен ценител Карл Лагерфелд казваше, че не харесва лъскавите хромирани декорации по колите. Как изглеждат скъпите модели без хром отвън се вижда от новата лимитирана серия Design на Bentayga. Тя се базира на моторизация V8 с битурбо двигател с мощност 550 к.с. Автомобилите от тази серия са лишени от всякакви хромирани украшения по каросерията. Луксозният SUV изглежда стилно и изчистено без нито един лъскав орнамент по решетката, броните, вратите, прозорците и праговете. Двата ауспухови накрайника са черни, а джантите са много тъмно сиви с полирани части. Именно на колелата Bentley поднася своя специалитет - емблеми на джантите Mulliner с автоматично нивелиране, така че при всяко спиране фирменото лого с буквата B се намира във вертикално положение.

Черното е доминиращ цвят и в интериора, където също се откриват Mulliner детайли. Купувачите комбинират черната перфорирана кожа с контрастни шевове и материи, сред които са нови карбонови фурнири за таблото и вратите. В горната част на централната конзола се намира часовник Breitling със седефен циферблат. Праговете са осветени с надпис Bentley, а педалите са покрити с перфориран алуминий.

По отношение на задвижващата система не са предприемани промени. Новото поколение на 4,0-литровия бензинов двигател V8 с двойно турбо пълнене генерира мощност 550 к.с. и 770 Нм въртящ момент. Тежащият 2,4 тона SUV с дължина 5,14 м се изстрелва за 4,5 секунди от 0 до 100 км/ч и развива максимална скорост 290 км/ч. Тягата се предава на четирите колела през 8-степенен автоматик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили