„Лъвиците“ се отпушиха срещу Тайланд

Женският национален отбор по волейбол спечели първа победа във втората фаза на световното първенство в Япония. След двете поражения от фаворитите Русия и САЩ, с които българките на практика загубиха шансове за прогрес на мондиала, те все пак успяха да преборят Тайланд с 3:2 (18, -22, -18, 22, 17). Битката продължи малко над два часа, а „лъвиците“ обърнаха, след като губеха с 1:2.

Най-резултатна бе Нася Димитрова с невероятен актив от 28 точки и 5 блокади.

„Това е лицето на България и се радвам, че днес всички момичета си дадоха сърцето и играхме задружно – заяви центърът. - Тайланд играе модерен волейбол, но ние запазихме концентрация. Треньорският ни щаб направи така, че да ги разузнаем и в доста ситуации знаехме какво да правим срещу тях. Когато играем задружно и си помагаме, когато проявим характер, нещата се получават. Съжалявам, че ни предстои последен мач, защото вярвам че тепърва като отбор ще израстваме.“

Рано тази сутрин бе и срещата на българките с тима на Азербайджан, която трябваше да определи кой от двата отбора да е предпоследен и кой последен в група „F”. Селекционерът Иван Петков си пожела момичетата му да играят по същия начин.

„Съперникът е коренно различен като стил, но ако запазим заряда, можем да спечелим“, смята специалистът.

Италия пък стана първият отбор, осигурил си място във финалната шестица, след победа с 3:1 над Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт