Лъжат с онлайн реклама за три билки за 69 лева

Искат 69 лв. за имуностимулант с три билки, който можем да си направим за 33,40 лв., а за рекламата използват несъществуващ лекар.

Миксът можем да си направим сами за 33 лв.

Съставките са в пъти по-евтини

Използват препоръки на несъществуващи лекар и Асоциация на вирусолозите

Реклама в интернет подвежда потребителите като несъществуващ лекар препоръчва продукт, който помагал на имунната система. Търговци искат 69 лв. за имуностимулант с три билки – джинджифил, карамфил и черен бъз. Според тях „Imunno Activator” е препоръчан продукт от Асоциация на вирусолозите и според тях, ако го приемате веднъж дневно, ще имате подобрение още след първата седмица. Но всъщност такава асоциация не съществува, което показва, че авторът на рекламата може да спекулира и с действията на тези хапчета.

Формулата от трите билки се продава на завишена цена, показа проверка на „Труд“. Ако искаме да си направим имуностимулант за 30 дни от трите билки, това ще струва два пъти по-малко от цената, на която го продават в интернет.

Млян карамфил може да намерим за 2,60 лв. за 60 грама, нужното количество, за да забъркаме например мехлем със зехтин за болки в ставите, или чай за засилване на имунната система. За 30 дни, ако сложим в микса 500 грама, само тази съставка ще ни струва 14,40 лв. 500 грама джинджифил ще ни струва 7 лв., а цената на сироп от бъз е 12 лв. за 500 мл. Това прави общо 33,40 лв.

Заключението на търговците, предлагащи имуностимуланта, че на пазара в момента се предлагат всякакви продукти, които се рекламират като спомагащи имунната система, но повечето от тях не работят, вероятно е коректно. Но точно за рекламата на този продукт е използван несъществуващ лекар. Стамен Петров, имунолог с повече от 25 години опит, не съществува, а снимката, която са използвали в онлайн рекламата, е свалена от сайт за изображения. Любопитна подробност е, че лекарят на снимката държи рентгенова снимка, а рекламира билки за имунитет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България