Лъжат, че масло от канабис възстановявало ставите

Сайтът, в който рекламират продукта, е пълен с фалшиви персонажи, чиито снимки са откраднати или платени от сайтове за продажба на снимки.

Фалшифицират изследвания и персонажи

Искат 69 лв. за масло, в което уж имало билки и антиоксиданти

Същият търговец предлага над 10 други хранителни добавки

Заблуждаваща реклама за масло от канабис, което уж лекувало и възстановявало ставите, откри проверка на “Труд” в интернет. Продуктът Cannabis oil, който струва 69 лв., е на същата фирма, която има над 10 други хранителни добавки със съмнителни ефекти върху болести на хората. Фирмата е регистрирана в Панама с цел да избегнат проверки и глоби за заблуждаващата реклама, а в България ползват посредник за изпращане на пратките чрез куриер.

Сайтът, в който рекламират продукта, е пълен с фалшиви персонажи, чиито снимки са откраднати или платени от сайтове за продажба на снимки. Такъв е случаят с доктор Христо Боянов, представен за лекар-ревматолог от “висша категория”, чиято снимка е открадната от сайта на болница в Бразилия. Доволните клиенти не съществуват, тъй като откриваме снимката на Лора Катипова, която уж имала подагра и се възстановила “благодарение на лекарството”, в английски сайт за продажба на изображения. Снимката на Николай Николов, който уж се излекувал от маслото, е използвана в сайт за продажба на слухови апаратчета, където там е представен като Сам, пациент от Вашингтон. Последният “доволен” клиент Теодор Салпаров също е измислен персонаж, показа наша проверка.

Според търговеца “лекарството” Cannabis oil освен, че моментално спирало болката, премахвало възпалителния процес, но и възстановявало подвижността на ставите за курс от 28 дни. Цитирани са данни от проучване, без да е посочено кога и къде е направено. Според проучването при 97% от тестваните хора имало подобрение на състоянието на ставите, а 89% “се избавили” от рахит и артроза. В уникалния природен състав от билки с Омега 9, 6 и 3 киселини, натурални антиоксиданти, хлорофил и други, е пропусната най-важната съставка, която е изписана на опаковката, а именно канабисът, който всъщност в много страни е забранен, дори като екстракт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини