Льов гради нови германски шампиони

Germany's head coach Joachim Loew gives a press conference during the Russia 2017 Confederation Cup football tournament in Sochi on June 24, 2017. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

САНКТ ПЕТЕРБУРГ – Германия е на крачка от полуфинал на Купата на конфедерациите, единствения международен турнир, който не е печелила. В неделя вечер е необходимо само реми срещу Камерун, за да стигнат световните шампиони до финалната четворка.

Треньорът Йоаким Льов се възгордя, че подготвя ново поколение готови за титла на мондиала футболисти. „Приятно съм изненадан от моя тим – отсече 57-годишният специалист. – Тези момчета не се учат по нормалния начин. Преди десет години младите на тренировка слушаха и изпълняваха. Сегашните ми играчи имат мнение и не се страхуват да го споделят. Знаят, че имат много да учат, но търсят сами решенията за излизане от различни ситуации.”

Германия е най-младият отбор на турнира със средна възраст 24,6 години. В разговори с Льов нито един от големите звезди на Бундестима не се съгласи да пътува за Русия – Томас Мюлер, Тони Кроос, Месут Йозил... „На Купата на конфедеациите играем с тим, който е безкрайно жаден за победи – коментира списание „Кикер”. – Всеки от тези момчета иска да се доказва. Другите вече са спечелили всичко.”

„Удоволствие е да се гледа този състав на Германия – добавя руският телевизионен канал „Первий”, който излъчва турнира. –Звездите на световния шампион щяха да изглеждат отегчени и уморени от дългия сезон. А тези момчета до един се борят със зъби и нокти за място в Бундестима и за мондиала догодина.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят