Любомира Ганчева, АБВ: „Коалиция за България” не е била никога марка на БСП

„Коалиция за България” не е била никога марка на БСП. Това заяви заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева по Нова ТВ.

Тя допълни, че от коалицията нямат притеснения, че ЦИК може да откаже регистрацията заради подадените документи от БСП. „Вчера по време на внасянето на документите за регистрация, специалистите от ЦИК провериха свидетелството за регистрация на марка и е крайно време да вярваме в институциите. Защото това постоянно прехвърляне на обвинение, изместване на фокуса, ерозира цялата държавност”, коментира заместник-председателят на партията.

Ганчева категорична, че и законът, и моралното право е зад тях.

Както вече ви информирахме, от БСП смятат, че тази стъпка на коалицията обслужва ГЕРБ. Но според заместник-лидера на партията на бившия президент нищо не обслужва управляващата партия колкото това да се коментира един разговор във формата, не в съдържанието, защото основният опонент на „Коалиция за България” всъщност не е БСП.

Заместник-председателят на АБВ обясни, че патентът за името „Коалиция за България” е от 2016 година, а през 2018 година БСП е изявила желание да търси право на ползването му, след като официално са се отказали от него преди години. А такава търговска марка нямало.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика