Любомир Трайков летял с 94 км/ч. Адвокатите му: Другата кола е била в нарушение (снимки)

Пловдивският апелативен съд уважи подадения от Окръжна прокуратура частен протест и отмени определението на Окръжния съд, с което срещу парична гаранция от 15 000 лв. на свобода беше пуснат 26-годишният Любомир Трайков, причинил смъртта на трима души и телесни повреди на още едно лице.

Апелативният съд наложи на обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", която не подлежи на обжалване, и го върна обратно в следствения арест.

Любомир Трайков е обвинен за това, че на 18 ноември 2016 г., около 1,20 часа през нощта на кръстовището на бул."Руски" и ул. "Генерал Данаил Николаев" при управление на лек автомобил "Ауди А7" със скорост от 94 км/час и в пияно състояние е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил по непредпазливост смъртта на две лица и телесни повреди на други 2 лица, пътували в лек автомобил "Пежо 405".

Апелативният съд намери, че с оглед настъпилата смърт на третия пострадал от деянието - 23-годишната Полина Караиванова, високата скорост, значително надвишаваща разрешената, шофиране в пияно състояние и 12-те предишни административни нарушения по Закона за движение по пътищата, съществува реална опасност обвиняемият Любомир Трайков да извърши друго престъпление. Двамата адвокати на обвиняемия заявиха, че това няма как да стане, тъй като шофьорската книжка на клиента им е вече отнета. Защитниците допълниха, че според първоначалната експертиза удареният автомобил "Пежо" в него е бил в нарушение при извършването на ляв завой в момента на удара, но тези техни доводи не бяха взети под внимание от магистратите. Още в залата полицаите сложиха белезници на Любомир Трайков, който е заплашен да лежи между 3 и 15 години въз основа на повдигнатите му обвинения.

Преди началото на заседанието пред Съдебната палата на протест се бяха събрали 20-ина близки и приятели на трите жертви, оставали 4 деца сираци - Виолета Стоянова, Атанас Ламджиев и Полина Караиванова.

Коментари

Задължително поле