Любо Ганев: Отборът вече е с друг облик

Радвам се с момчетата, като малко дете – призна вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев, след като волейболистите ни стигнаха до финалната четворка на олимпийската квалификация в Берлин. - Винаги съм вярвал в отбора, особено сега като показаха един от позабравените елементи - началния удар. Имаме и традиционно силна блокада. И ето резултатите са на лице. Отборът придобива съвсем друг облик.

„Лъвовете“ са с пълен актив от 3 победи – над Франция (3:2) и Нидерландия (3:0), а в последния мач от групата повалиха и еврошампиона Сърбия (2:3).

Очаквано огорчен от загубата бе сръбският треньор Слободан Ковач. „Българите не са по-добри от нас, те са по-здрави“, каза той.

Към мнението му се присъедини и волейболист №1 на „плавите“ Урош Ковачевич. „Тъжен момент за нас, защото ние сме много по-добър отбор от България.“

Селекционерът на „трикольорите“ Силвано Пранди обаче също видя израстване в тима. „Виждам го във всеки един състезател, както психически и морално, така и технически – обяви италианецът. - Интересно е да видим, кога ще спрат.“ Сега идва мач с Германия...“

„Лъвовете“ играят тази вечер с Бундестима за място на финала. В двубоя се очаква да влезе звездата Георг Гроцер, който пропусна предишния мач заради травма на прасеца.

Коментари

Задължително поле