Любо Ганев, президентът на волейболната федерация: Общото събрание ще разгледа жалбата на „Хебър“

Общото събрание на волейболната федерация ще разгледа жалбата на „Хебър“ срещу обявяването на „Нефтохимик“ за шампион на България при мъжете. Управителният съвет взе решението временното класиране да стане крайно, след като се допита до всички участници. Само „Хебър“ и ЦСКА бяха против. Тимът от Пазарджик е втори в класирането, а „червените“ не се противят срещу решението.

„Когато има общо събрание, ще внесем жалбата – гарантира президентът Любо Ганев. – Дотогава няма нищо невалидно. Управителният съвет има право да променя правилника. На никой от нас не е приятна ситуацията. Какво можем да направим, че пандемията с коронавируса блокира целия световен спорт? Точно и ясно казахме, че взимаме решението заради форсмажорните обстоятелства. В момента нито може да се тренира, а договорите на чужденците в първенството изтичат на 15 май.  Ръководството на „Хебър“ не обжалва, че е прекратен шампионатът, а че има служебен шампион. До края на годината със сигурност ще има общо събрание на федерацията и жалбата ще бъде внесена.“

Любо Ганев участва и в конферентно заседание на всички ръководители на европейския волейбол. Много е вероятно следващото издание на Лигата на нациите да е догодина през май или юни – точно преди олимпиадата, която също беше изместена с 12 месеца. „На този етап никой не може да каже кога ще се играе волейбол и затова трябва да сме готови с варианти“, обясни Ганев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт