Любо Ганев: Ще се радвам, ако и Борислав Кьосев се кандидатира

Легендата Любо Ганев може да се изправи срещу бившия си съотборник Борислав Кьосев в битка за президентския пост във волейболната федерация. Ганев е лице на опозицията в лицето на десетки клубове, които поискаха оставката на сегашният шеф на централата Данчо Лазаров.

"Всички говорят, че има клубове, които в четвъртък ще издигнат кандидатурата на Борислав Кьосев - заяви вицепрезидетът на БОК. - Това много ме радва. Значи и той е осъзнал, че трябва да има промяна в българския волейбол. Приветствам кандидатурата му. Ще се радвам да видя програмата му. Конкуренцията ражда шампионите. Няма от какво да се плаша. Ние не сме на конкурс за красота, а аз не се явявам защото съм висок и красив. Аз излизам с идеите си за промяна към добро, с програмата си, с ясното съзнание какво съм направил и какво мога да направя. За мен е много радващо, че вече над 70 клуба са харесали моята програма, като го направиха дори без да знаят, че аз съм я изготвил. Сега обикалям по клубовете в страната и обсжаме как да Явно всички смятат, че е време да има промяна."

Ганев изрази безпокойство, че все още не е насрочено заседание на управителния съвет на федерацията, въпреки че законът предвижда свикването му при искане на една трета от клубовете.

"Досега няма нито дата, нито нищо, това е престъпление! Ние самите, в това число и аз като член, не спазваме устава, а очакваме да даваме добър пример на другите и те да спазват законите."

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт