Любо Пенев: Купа, Европа, титла - това са целите на ЦСКА

Любо Пенев: Купа, Европа, титла - това са целите на ЦСКА

ЦСКА се развива. Заварил съм нови и положителни неща и това е много добре. Планът е ЦСКА. Отново съм тук, за пореден път. Това, което подготвям и като теория, и като практика, и като моя философия е, че това е ЦСКА. Възпитавам футболистите да играем за победа. Ако са по-добри, да ни надиграят. Аз искам винаги да бием е да сме първи. Футболист или треньор на ЦСКА, който не се бори за победа, няма място в клуба. Това се отнася и за ръководство, и за фенове. Трябва да минем през тренировъчен процес, за да се подготвим за това нещо.
Мина една седмица от работата ми с отбора. Радостен съм, че момчетата работят добре. Адаптират се към новите изисквания. За пет дни е трудно да търсим пълна промяна. Не мога да кажа колко време е необходимо. Но гарантирам, че срещу "Лудогорец" ще има много нови неща.
Не се притесняваме, че в първия мач сме домакини, а във втория гости. Не ни притесняват мачове на чужд терен. Имаме ясни и точни задачи. Ще играят два стойностни отбора с голям потенциал и ще се надиграваме. Аз работя в стила, който съм си изградил. Той дава стил във всички отбори, където съм работил. Няма да кажа публично какво готвим. Ще бъдем подготвени и за продължения, и за дузпи. Целта е да спечелим купата. Купа, Европа, шампион - това са целите на ЦСКА. Така ги виждам нещата.
Аз съм си от ЦСКА и винаги съм бил. Не е тайна. От мен се очаква да направя промените и ще ги направя. Много пъти съм недоволствал от съдиите. Последния път ме глобиха с 600 лева, защото съм влязъл на терена и да подам топката на противника. Окей, има си правилник. Какво да кажа за съдията Волен Чинков, който ще свири срещу "Лудогорец"? Странно, нестранно? Не го разбирам.
Фокусираме се върху "Лудогорец", защото е следващият противник. Но така правя за всеки следващ. Няма значение дали е в България или на международно ниво. Има много отбори в Първа лига и мисля еднакво за всички. Естествено, всеки има различни футболисти с различни качества. Трябва да им се обърне внимание в детайли. Старая се да се фокусирам върху всеки.
Футболистите трябва да се запознаят с моите изисквания. Работим добре. Сега ще тренираме на "Българска армия". Странични информации опитват да ни разконцентрират. Нито съм обиждал играчите, нито съм сменял капитаните - доброжелатели, които много обичат ЦСКА. Момчетата се разсмиват от тези новини.
Няма значение срещу кой съперник ще играем. Срещу ЦСКА всички са мотивирани - силен, слаб, средно силен. Всеки иска да победи ЦСКА. Уверен съм в това, което правя. То дава резултати. И аз бъркам, човек съм. Но се подобрявам с годините. Готвим се за всеки отделен мач. Убеден съм в потенциала на ЦСКА. Спокоен съм и вярвам на тима. Футболистите работят сериозно и професионално.
При предишния ми период имаше неравности, имаше разговори. Сега нещата са изчистени. Това е засега.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ