"Лято 2023" се задава с миди, бира, цветя и розово фламинго

Първи са Дните на цветята

15 тематични уикенда за туристите в Бургас

Всяка събота и неделя ще има вълнуващи и артистични събития

Празниците започват с Дни на цветята

Миден и бирен уикенд, ще са хитът за туристите в Бургас това лято. Те ще се проведат на няколко места- в рибарското селище Ченгене скеле, на остров Света Анастасия и в бургаските ресторанти, в средата на юни, когато и плажът вече ще е официално открит. 

Още идния месец, за Великден, край морето се чакат много гости от вътрешността на страната и от съседна Румъния.

Наближаващото лято се очаква с големи надежди от туроператорите, а прогнозите са за много силен сезон. Община Бургас вече е готова с графика на фестивалите и съобщи, че тематичните уикенди, които се провеждат край брега, отново ще събират феновете. „В тематичните уикенди, които ще са общо 15 на брой, ще има такива с кулинарна и литературна насоченост, както и събития за киноманите, любителите на автомобили и високи скорости. За четвърта поредна година, лятото в Бургас ще е вълнуващо и артистично“, обясниха още организаторите. 

Традиционно, уикендите започват с Националното изложение на цветя- "Флора", което ще бъде открито на 8 април, следва Зеления уикенд в Бургас от 12 до 14 май. Той ще се проведе съвместно с фондация „Биоразнообразие“ и Природонаучен музей, затова очаквано се обмислят инициативи, свързани с бургаските езера, както и тематичен базар на арт улица „Алеко Константинов“.

За всички любители на българския фолклор, както и за чуждестранните туристи, в истинска атракция ще се превърне Уикенда на хорото, който ще се проведе от 9 до 11 юни. В него централно събитие ще бъде Осми Национален фолклорен фестивал на клубове по народни танци „Хоро край лазурния бряг“ на пл. „Тройката“.

Тематичен уикенд ще е и самият July Morning, а през август очаквано градът ще е изпълнен с фестивали, музика и усмивки. Spice Music Festival ще събере всички почитатели на музиката от 90-те години за петото си юбилейно издание на Морска гара. По-младата публика може да избира между Teen Boom Festival (18-20 август) и да се забавлява с любимите си музикални звезди и инфлуенсъри. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони