Празнично шествие изпълни улиците на Свищов по повод 24 май По традиция денят започна с поклонение на гроба на д-р Георги Атанасович

Над 3 000 шуменци на празнично шествие Кметът Любомир Христов поздрави съгражданите си

Юнкер: Истината е, че Гърция влезе в еврозоната с фалшива статистика

Българска парламентарна делегация e на аудиенция при папа Франциск

Учителката Красимира Бакалова получи наградата на името на Аргира Жечкова

Министър Красимир Вълчев: Азбуката, езикът и книжовността са спойката и опората на националната ни идентичност

Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка на 7 юни

Фестивалът „Софийски музикални седмици“ представя уникалния културен живот на София

Половин век от първата си лекция отпразнуваха в същата аудитория възпитаници на Стопанска академия Участниците в срещата учредиха нов алумни клуб с името „НОУД ’73”

Йорданка Фандъкова: Невежеството ражда страх, а страхът – омраза и конфликти

Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле: Честит празник и да живее България!

Президентът Радев: Българската писменост е наш щит

Най-бързите нокаути на профиринга

Риболовен турнир ще зарадва великотърновските деца

Вечната и святата… и… Навършиха се 28 г. от смъртта на Елисавета Багряна

Магистър по балканистика разказва за снаряжението на българите през Първата световна война Симеон Цветков е уредник в Регионалния исторически музей в Търново

„Щурмовите команди в българската армия през Първата световна война. Въоръжение снаряжение” се казва книгата на Симеон Цветков, която привлича най-голямо внимание на Фоайето на книгата във Велико Търново. То бе открито в четвъртък в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ в старата столица.

Цветков е уредник в Регионалния исторически музей в болярския град, магистър е по балканистика, книгата му се базира на документи, издирени от автора в Държавния военно-исторически архив. Те се публикуват за първи път.

Самият Симеон днес представи творбата си, облечен с униформата на български войник от началото на 20 век, а на щанда му посетителите можеха да се докоснат до пушка „Манлихер”, ръчна нападателна граната, ножици за рязане на тел и раница с лични вещи на войниците от родната армия през Първата световна война.
Симеон Цветков има редица публикации, свързани с интересите му към военната авиация от периода от Балканската до края на Втората световна война.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.