„Магията 1-2-3“ връща мира вкъщи

- Защо трябва да пиша това тъпо домашно сега?

- Защото така трябва, разбра ли?

- Никога не ми давате нищо!

- Как да не ти давам нищо? Имаш ли дрехи? Имаш ли покрив над главата си?

- Никога повече няма да ти проговоря!

- Изобщо не ме интересува дали ще ми проговориш или не.

Ако намирате нещо нередно в тази комуникация, за вас има добра новина - на пазара е нова книга за подобряване на общуването между родители и деца. “Магията 1-2-3” е най-продаваната книга за възпитание в Amazon. С нейна помощ родителите могат да научат децата да контролират емоциите си и да предотвратяват гневните изблици, ще спре хленченето и съперничеството помежду им.

Пренебрежението, крясъците и споровете ежедневие ли са във вашия дом? Омръзнало ли ви е детето да не ви слуша и да не прави това, което му казвате? Пробвали сте всичко, за което се сещате, без резултат? Започвате ли да се чувствате отчаяни, че не можете да се справите? Не губете надежда. Ако във вашето семейство властват малчуганите, тази книга ви предлага лесна за следване програма, която ще ви помогне да изградите пълноценни отношения с децата. С помощта на вълшебните думи, предложени от автора, ще успеете да наложите дисциплина, да изградите навици в детето си, да му помогнете по-гладко да общува с другите деца, да се храни според вашите препоръки, да си пише само домашните, да си подрежда стаята и да си ляга навреме. Независимо колко упорити или своенравни са вашите деца, д-р Томас Фелан ще ви помогне да постигнете баланса в дома. “Тази книга ни учи да говорим по-малко, докато възпитаваме децата си, - пише в коментар читател в уебсайта “Гудрийдз”. - Те са любопитковци, които искат да знаят всичко и винаги се стига до един въпрос – “защо”. Естествено е ние да започнем да обясняваме защо не могат да си слагат краката на масата, да се бият, да хленчат безпричинно и защо е нужно да си мият зъбите преди лягане. Ние също така знаем, че децата учат чрез повторение и продължаваме безкрайните обяснения. Те мразят това. Ние мразим това. То просто не работи.”

Друга читателка споделя: “Тази книга ни учи как да замълчим. Казваме на детето един единствен път какви са новите правила и защо се въвеждат без допълнителни преговори или обеснения. Край. “Абсурд е това нещо да свърши работа”, нашепва гласът в главата ни. Но се случва обратното – с “Магията 1-2-3” животът става много по-щастлив.”

Ето какво пише още една препатила родителка: “Задължително четиво!

Ще ми се да бях прочела тази книга по-рано! Тя опростява понятието дисциплина и дава добри примери. Можеш да започнеш да прилагаш правилото веднага – преди да си стигнал последната страница.”

Тази книга е за всички родители, които вечер след работа се прибират със свито сърце в очакване на редовните разправии: “Научи ли си за утре?”, “Изключи този компютър!”, “Върни играчката на брат си!” “КАЗАХ марш по леглата!!!”

Вероятно имате усещането, че сте изтървали юздите вкъщи. Чувствате че се проваляте като родител. Запомнете едно нещо: не сте виновен, а детето ви не е задължително лошо. “Магията 1-2-3” ще ви помогне. Тя няма да отнеме часове за прочитане и години за разбиране. Чете се бързо и идеите в нея могат да бъдат приложени мигновено. Казва най-необходимото, което ви е нужно, за да започнете положителната промяна. Тя ще промени вас и вашето дете и ще възвърне обичта и уважението помежду ви.

За автора

Томас Фелан е клиничен психолог, световно признат експерт, автор и лектор по темата за детската дисциплина. Работил е с деца и родители повече от 35 г. Методите, които е описал в книгата, са приложени успешно от над 1,6 млн. семейства. Почетен член на Американската асоциация на психолозите.

Коментари

Задължително поле