Осма жертва на коронавируса у нас 51-годишна жена почина в Благоевград

Дезинфекцират 20 километра от АМ “Марица“ преди Капитан Андреево

Бизнесът иска държавна финансова помощ за фирмите със загуби от над 25%

Русия затваря границите си

Проф. Мутафчийски: Коронавирусът изчезва от организама за 28 дни Първите 1000 тествани за статистическия модел ще бъдат полицаи, каза шефът на националния щаб

Проф. Кантарджиев: Очакваме пика около Великден, но зависи как се спазват мерките

Жертвите на коронавируса в Италия надхвърлиха 10 000

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети

Борис Джонсън с писмо до всяко британско домакинство

Китай съобщи за 45 нови случая на заразата и 5-ма починали

Бебе почина от коронавирус в САЩ, 123 750 са заразените в страната

Седем нови случая на COVID-19 у нас, общо стават 338

Ето какво ще е времето днес

Каква смърт очаква зодиите

На 29 март 2020 да почерпят

МАИР „Боженци“ дигитализира музейна експозиция по Програма Култура

МАИР „Боженци“ спечели съфинансиране по Програма Култура на стойност 9 135 лева. Музеят кандидатства по приоритет Дигитални предизвикателства и предстои да изпълни проекта „Създаване на интерактивна инсталация с добавена реалност в къща музей „Дончо Попов“. Той цели обновяване, чрез дигитална визуализация на съществуващата вече статична експозиция в къща музей „Дончо Попов“. В рамките на проекта ще бъде изградена интерактивна инсталация с добавена реалност. По този начин, чрез дигитални технологии, на широките публики ще бъде представено по съвременен и атрактивен начин културно историческото наследство, което пази Боженци.

В една от стаите на къщата музей, статичната експозиция ще бъде оживена, чрез интерактивно представяне на ежедневието на семейството в миналото.

Съществуващата експозиция в къща музей „Дончо Попов“ датира от 1964 г. Изготвена в съответствие с действащата тогава нормативна уредба и според технологичните възможности, тя дълго време е изпълнявала своята функция и е задоволявала изискванията на посетителите. Съставена е от движими културни ценности от фонда на музея. Анализът на съвремието оценява експозицията като твърде статична и неатрактивна за новите публики от 21 век. Интерактивният подход на представяне не цели да заменя недвижимите и движимите културни ценности, а само да направи бита, традициите и културата на предците ни интересни и завладяващи за младите хора., което може да ги насърчи да развиват интересите си в исторически и културни области.

Срокът за изпълнение на проекта е 15-ти ноември.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.