Майката, блъсната на пешеходна пътека с детето си: Нямам спомен за случилото се

Кадър от БТВ

"Майката, която преди седмица беше блъсната на пешеходна пътека в столичния кв. "Дружба" заедно с детето си, все още се възстановява от тежките травми. "Пресякла съм улицата с детенцето. Кога ме е ударила колата, как се е случило - нищо, като спомен нямам нищо", разказва пред БТВ 34-годишната Галя Димитрова.  

Тя е пресичала заедно с тригодишната си дъщеря на път за детската градина. Блъсната е от 76-годишен шофьор. "Улицата е широка и има видимост. Не мога да си го обясня - да не ни забележат. Детето е със светло яке, което няма начин да не бъде забелязано", коментира жената.

Предполага се, че Галя е успяла да прегърне 3-годишната Ани и така да я предпази от по-сериозни травми. Момиченцето беше изписано малко след инцидента. До днес Галя обаче беше в реанимацията на болница "Св. Анна".

Пробите на шофьора за алкохол и наркотици са отрицателни. Прокуратурата му повдигна обвинение за инцидента. "Не знам дали е до късмет, но важното е, че сме живи... Виждам, че заваля и сняг. Ани много ще се зарадва, чакаше го много дълго време. Мисля, че това ще ѝ върне една голяма усмивка на лицето. И ако натрупа до утре, ще е безкрайно щастлива", казва майката.

Коментари

Задължително поле