Майка бие 3-годишните си близначета, чиния от стената ударила едното

Снимка: Архив

38-годишна жена от Пловдив е биела двете си близначета – момчета на по 3 години, а в понеделник гипсова чиния от стената е паднала на главата на едно от тях, докато е било в креватчето си. На детето вече е направена животоспасяваща операция, другото момче също е в болница и лекарите изследват синините по телата им. Децата са били и недохранени и майката е задържана. Тя отглеждала близнаците сама, защото бащата бил на работа в чужбина. Срещу нея е образувано досъдебно производство за оставянето на децата без надзор, с което е създала опасност за тяхното физическо развитие. Наказанието за това престъпление е до 3 години затвор.

По първоначални данни чинията, сложена за украса на стената, ударила едното дете след 19,30 ч. в понеделник в жилището, което се намира в центъра на Пловдив. Майката е тествана с дрегер, който отчел 0,45 промила, чакат се по-прецизните резултати от химическата проба.

Под ръководството на Районна прокуратура –Пловдив в момента текат  разпити  на свидетели по делото и предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи вида и механизма на причиняване на телесните повреди. Извършва се и повторен оглед на местопроизшествието.

 

Коментари

Задължително поле