Майка загина в катастрофа, след като изпрати сина си на гурбет в САЩ

Майка загина в зверска катастрофа минути, след като изпрати сина си Любомир на гурбет в САЩ. 46-годишната Галя Илева от Горна Оряховица в неделя пътувала със съпруга си и приятел на сина им към Горна Оряховица с личния им атомобил "Опел".

Семейството потеглило към столицата в 1 часа през нощта на 28 май. Същата сутрин в 6 часа тримата закарали до летището в София младежа, който заминал на работа зад океана. Трагедията се разиграла на връщане около 8,30 часа на главния път София-Варна край ловешкото село Малиново, където последвал челен сблъсък с движещо се с висока скорост "БМВ".

При жестокия удар на място загинали Галя Илева и двама мъже - на 40 и 50 години от Горна Оряховица от БМВ-то.

Трима пострадали пък са настанени в севлиевската болница, а един е транспортиран в лечебно заведение в Габрово. Сред тях са съпругът на Галя и приятелят на сина им. Мъжът на мъртвата жена-Ивелин Илев, който е бивш учител в железничарския град, а през послените години работел в местен склад, е с опасност за живота. Галя няколко години била на гурбет в Гърция, където била готвачка. Преди зловещата катастрофа, тя работела на две места-сутрин във военния завод "Аркус" в Лясковец, а след обед като готвачка в горнооряховско заведение. Поредната жертва от войната на пътя ще бъде погребана във вторник в родното и село Обединение, Община Полски Тръмбеш.

Според мълвата убитите в пътното произшествие мъже пък са служители на БДЖ.

Причините са тежката катастрофа се изясняват. Предполага се, че злополуката е станала в следствие на движение с висока скорост и изпреварване по мокрия от дъжда път.

Коментари

Задължително поле