Мачовете и спортът по телевизията днес, понеделник, 20 януари 2020

На 20 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 20.01.2020

Властелинът на екрана 100 г. от рождението на гения на киното Федерико Фелини

Предотвратиха опит за бягство от затвор край Амстердам

Филтрите за комини дават чист въздух на София Ефективността им е 80% и се усеща веднага. 100 устройства са спестили 1.5 тона вредни емисии за по-малко от година, предстои монтажът на общо 2000

Водата за Перник – без риск за София Вместо да източват язовира, ще захранват града

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 20 януари 2020

Емил Димитров: Да се прекара водата от „Мало Бучино“ до Перник е едно изключително голямо начинание

За демократите обвиненията срещу Тръмп са неоспорими Президентът играе голф във Флорида

Купуваме летни ваканции у нас с 40 на сто намаление

АТАКА с 5 въпроса към БСП за вота на недоверие

Тенис под дима от пожарите

Повече пари за реклама на наше вино в Китай Увеличават помощта само за бутилки със защитено наименование или произход

Путин се похвали с напредък по Либия Конференция в Берлин събра над 10 световни лидери

Майстора си търси нов собственик за 45 000 евро Търг на “Аполон и Меркурий” в Гранд хотел София днес

Владимир Димитров – Майстора, “Мома на фон грозде”, 20-те години на ХХв, м. б./пл., 65х75см, естимация: 42.000 – 45.000 евро.

Част от картините са от колекцията на уважаван български държавник отпреди 9. IX. 1944 г.

Търг на картини на утвърдени български художници се провежда днес от 19:19 ч. в Гранд Хотел София.

Аукционна къща “Аполон и Меркурий” предлага 70 произведения на изобразителното изкуство. “Сред които са 2 картини на Владимир Димитров-Майстора, сред другите акценти са Борис Денев, Илия Бешков, Стоян Венев, Никола Танев, Светлин Русев”, каза пред “Труд” Игор Марковски, един от собствениците на “Аполон и Меркурий” и добави: “Това са предимно картини оо 30-те години но XX век, които са част от колекцията на уважаван български държавник от преди 9 септември 1944 г., чието име пазим в тайна”.

По стара традиция на “Аполон и Меркурий” две от платната на търга се излагат опаковани в хартия. Наддаването за тях става “на сляпо” и моментът на разопаковането е кулминация на аукциона. “За този търг сме опаковали две страхотни коледни изненади”, леко открехна завесата за “Труд” Игор Марковски.

В горния ценови диапазон на 117-я поред търг на аукционната къща са две оригинални платна на Майстора – “Мома от село Шишковци” и “Мома на фон грозде” – по предварителна оценка те са между 45 000 и 48 000 евро. На сравнително достъпни цени се предлагат рисунки с туш на големия български график Илия Бешков – горната оценъчна граница при тях е 500 евро.

“Каним всички ценители на българското изобразително изкуство, които искат да притежават ценна част от него, тази вечер на предварителен оглед на картините от 18:18 ч. В Гранд хотел София”, ул. Гурко” №1. Картините могат да бъдат разгледани онлайн на https://am-bg.com/wp/?p=3853&page=2.

Аукционна къща “Аполон и Меркурий” ООД води началото си от месец май 1986 г. – първоначално като кръг от приятели и съмишленици. Занимава се с атрибуция на произведения на изкуството, организиране на търгове и изложби, реставрация и консервация на творбите, както и с оценки и консултации на същите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.