Макрон предал "категорични послания" на Бин Салман за Хашоги

В петминутен разговор в кулоарите на форума на Г-20 в Аржентина френският президент Еманюел Макрон каза на престолонаследника на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, че европейците ще настояват в разследването на убийството на журналиста Джамал Хашоги да участват международни експерти. Това съобщи източник от Елисейския дворец, цитиран от Ройтерс.

Макрон е предал "много категорични послания" на принца относно Хашоги и намирането на политическо решение на ситуацията в Йемен, добави френският източник.

Електронното издание на саудитския в."Сауди газет" публикува едноминутен видеоматериал от срещата. Вижда се, че Макрон и Бин Салман разговарят тихо, навели глави един към друг. Докато разговаря, Макрон гледа събеседника си в очите, а саудитският принц кима и от време на време се усмихва. В аудиозаписа се чува как Бин Салман казва: "Не се тревожете", на което френският президент отговаря: "Разтревожен съм". По-късно в едноминутния клип, качен в Туитър, Макрон казва: "Никога не ме слушате", а Бин Салман отвръща: "Ще ви изслушам, разбира се". В края се чува как Макрон казва: "Аз съм човек, който държи на думата си".

Елисейският дворец заяви, че видеото показва контраста между лицето на престолонаследника, който се усмихва притеснено, и лицето на френския президент, който гледа по-скоро строго и иска посланието му да звучи категорично.

Като цяло разговорът изглежда тече в сърдечна обстановка, отбелязва Ройтерс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа