„Малки негодници“ вилнеят в Младежкия театър

Сюжетът проследява какво се случва, когато един лекар обърка диагнозата на двама от своите пациенти.

Премиера на нова комедия на 20 и 21 септември

Шегаджийски разказ за пристрастеността към секса и други катастрофи 

Режисурата е на Атанас Атанасов

Младежкият театър “Николай Бинев” открива сезона с премиера на нова постановка - комедията “Малки негодници”, която ще се играе на 20 и 21 септември. Постановката е по австрийската пиеса на Бернхард Гьорг и за първи път се поставя на българска сцена.

Сюжетът проследява какво се случва, когато един лекар обърка диагнозата на двама от своите пациенти? Проблемът е сериозен, но може да се превърне в истинска каша от абсурдни ситуации, недоизказани мисли и повод за безброй комични ситуации, когато става въпрос за деликатни проблеми като еректилната дисфункция и пристрастеността към секса.

В този случай объркването на диагнозите на пациентите е истинска катастрофа. И двамата са изненадани от предложената им терапията, но се съгласяват с всичко, подлагайки се на скъпоструващо лечение в частна клиника, разказват от екипа на спектакъла.

Преводът е на Владко Мурдаров, а режисурата - на Атанас Атанасов.

Ще се окаже ли измамна надеждата им за бързо излекуване? Дали лекарите и сестрите в клиниката ще осъзнаят грешката си или лечението ще продължи в противoположната посока спрямо заболяванията на двамата пациенти? “Вълнуващата и пълна с обрати комедия на Бернхард Гьорг, със сигурност, ще успее да ви разсмее, показвайки ни колко нелепи, абсурдни и безкрайно забавни ситуации могат да бъдат породени от една грешка в документацията. Размяна на две имена. Две диагнози. Два лечения. Два живота”, разказват от Младежкия театър.

В “Малки негодници” участват: Георги Гоцин, Владислав Стоименов, Мая Бабурска, Ярослава Павлова, Гергана Христова, Ангелина Славова, Венцеслав Димитров, Ахмед Юмер, Веселина Конакчийска, Моника Иванова и студентките от специалността “Театър на движението - Невербален театър” в НАТФИЗ - Мила Йовева, Нона Николова, Бранимира Петкова, Виктория Биволарска. Сценографията е на Ванина Цандева. Композитор е Мартин Каров, а хореограф - Александър Манджуков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства