Турските домати пълни с пестициди Изследване откри 56 забранени вещества в зеленчуци

Пожарникари уловиха змия в домашно мазе в Сливен

Първа жертва на коронавирус в Пекин

Лихвите ще останат ниски и през 2020 г. Очакваме решение за еврозоната

Туристическото лого върху сирене за износ

Оправдаха контраразузнавач за разгласяване на държавна тайна

Ресторантьори отлагат новите касови апарати 90% са изпълнили изискванията

Премиерът Борисов почете паметта на жертвите на Холокоста

„Газпром“ достави първия милиард кубични метра газ по „Турски поток“

Москва изгони японски журналист за шпионаж

8 важни здравословни съвета за жените

Милка Христова: Подкрепяме доклада за решаване на водната криза в Перник, но ще търсим политическа отговорност

Земетресение от 5, 4 разлюля Иран

Кобе Брайънт загина, но остава в сърцата на милиони

Съдът остави в ареста Олексий, дирен с червена бюлетина за смъртта на украинска активистка Искам да съм под домашен арест, имам 4 байпаса, каза задържаният

Малки таланти редят юбилейна изложба в арт салона на Апелативния съд "Пльок" представя шарени творби на възпитаници на школа "Дедал"

Шарени картини, родени от въображението на нови и стари възпитаници на школата по изкуства за деца и младежи „Дедал“, ще украсят арт салона на Апелативен съд – Варна в навечерието на коледните празници.

Изложбата „Пльок“ е десета поред и е плод на сътрудничеството между съда и школата в подкрепа на даровити деца в неравностойно положение. Техни творби красят галерията в съдебната институция, създадена специално, за да представя развитието им в сферата на изкуството. Посланието на „Пльок“ е да припомни на публиката вълшебния звук от детството, породен от падащите капки.

На платното на художника всяка от тях създава свое уникално петно. А впрегнати в безграничното въображение на малките творци, разноцветните петна създават усещането, че наблюдаваш картини на някой от прочутите майстори на абстрактното и сюрреалистично направление в изкуството на ХХ век, анонсираха от пресслужбата на съда. Изложбата ще отвори врати за посетители на 16 декември в 16,30 ч.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.