Манолова отказала дебат с Фандъкова в БНТ

Снимка: Архив

Предизборният щаб на ГЕРБ-София и партньорите им от СДС-София са отправили покана за дебат преди балотажа тази неделя между кандидатите за кмет Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, заедно с техните екипи по важни теми за развитието на София, съобщават от ПП ГЕРБ в своя позиция. "Категорично изразихме позиция, че дебатът трябва да се проведе на неутрална територия и с възможност да бъде отразен от всички медии, които искат това. Получихме покана за организирането му от БНТ, които поеха ангажимента да организират и да осигурят достъп на останалите медии. Обществената медия е естествен домакин на този дебат", съобщават от партията.

От ГЕРБ съобщават още, че г-жа Мая Манолова е отказала участие в дебата за София, който са предложили, и който обществената медия беше готова да организира. "Г-жа Манолова продължава да крие както лицата на хората, които стоят зад нея, така и произхода на средствата, с които финансира кампанията си. Това са много важни въпроси, от които тя продължава да бяга и не дава отговори", пишат ГЕРБ в позицията си.

"Категорични сме, че вече е време, заедно с кандидатите за кмет, да дебатират и екипите им, които ще носят отговорност за изпълнение на предизборните програми", пише още в съобщението.

Коментари

Задължително поле