Мариан Вълев засне втория си игрален филм „Чалга“ с телефон

Кадър от „Чалга“

Ново българско заглавие тръгва на голям екран

Звезди и спортисти уважиха първата прожекция 

Актьорът дебютира като режисьор с „Лошо момиче“

„Дори кадрите отвисоко са снимани с прикрепен телефон на стойка. Абсолютно всеки кадър във филма е заснет с телефон!“ Това каза пред „Труд news” популярният актьор Мариан Вълев за своя нов режисьорски опит „Чалга“, който тръгна по българските кина след пищна премиера.

„За всеки един думата „успех“ е нещо много различно. За мен успехът е да имам право на още един ден работа, за да можем да изгледаме още един филм заедно. Киното - това са истории, които ни обединяват“, каза още Вълев, чийто филм„Чалга“ е вторият му проект като режисьор след „Лошо момиче“.

Мариан Вълев не изневери на себе си и отново покани много гости на гала премиерата в София. „Чалга“ е заснет през лятото на миналата година и след няколко месеца пост-продукция вече е част от афиша на 2023-а.

Сред гостите, които минаха по червения килим и успяха първи да видят най-новата българска лента, бяха бронзовите медалистки по художествена гимнастика от Олимпиадата в Рио през 2016-а - Михаела Маевска, Христиана Тодорова и Ренета Камберова. Именно те бяха част от отбора, в който играеше и тяхната колежка Цветелина Стоянова, която е главен персонаж в лентата „Чалга“. След инцидента с Цвети през 2016-а година, когато тя скочи от 6-ия етаж на блока, в който живееше (подобна сцена с нея има и в самия филм), момичетата не поддържаха много комуникация, но на премиерата размениха прегръдки. Бившите гимнастички Симона Пейчева и Невяна Владинова също уважиха премиерата и поздравиха Цвети, която бе с класически дрескод – малка черна рокля. Сред спортистите присъствие записа и тенисистът Александър Лазаров.

Продуцентите Димитър Гочев, Виктор Божинов и Димитър Митовски също бяха рамо до рамо на премиерата на „Чалга“. Целият актьорски състав, който участва във филма и още много познати лица от киното, спорта и бизнеса поздравиха Мариан Вълев, а после напълниха 3 кино салона в столичен мол, за да изгледат филма. Самият Вълев не сдържа емоциите си и каза пред гостите на афтър партито, че от един боксьор от Варна е стигнал до тук и си пожелава още дни, в които да може да прави кино.

Сюжет за инфлуенсъри и мечтатели, търсещи бърза слава

Сюжетът във филма е актуален във времето, в което живеeм – свят на инфлуенсъри и мечтатели, търсещи бърза слава. И покрай темите за липсата на културни потребности, духовност, морал, следване на фалшиви идоли и социални мрежи, а също и желанието да сме подвластни на пластичната хирургия, се прокрадва и нишката за приятелството...

Филмът е насочен към младите, но той не е само тийнейджърска драма. Нетрадиционният похват при снимачният процес е постигнат с използването на последен модел телефон на известна марка вместо камера. Сред актьорският състав са Любомир Нейков, Виктор Калев, Стефан Денолюбов, Димитър Рачков, Кръстьо Лафазанов, Ники Сотиров, както и по-нетипични лица, като „Ергенът“ Виктор Стоянов, поп фолк певецът Илиян, Лора Караджова, Диляна Попова и др.

Главният персонаж в лентата е младата актриса Елеонора Иванова. Другата млада дама в актьорския състав е екс гимнастичката Цвети Стоянова, която се оказа едно от попаденията в лентата. Тя показва игра, от която мнозина са изненадани, като се има предвид, че това е първата й поява в киното. Въпреки похвалите, които получи от гостите, тя сподели пред нашата медия, че Мариан Вълев е изисквал от нея на места да се направят и доста дубли. 

Кадър от „Чалга“
Цвети Стоянова (в средата, с черна дантелена рокля) заедно с Михаела Маевска, Христиана Тодорова и Ренета Камберова 
Екипът на филма на премиерата в София
Рачков в добра компания 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино