На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Спешно заседание на Съвета за национална сигурност на Гърция

Свален от власт олигарх избяга (обзор) Развръзката станала с намесата на US посланика

Моторист и спътницата му са в болница след катастрофа на столичния бул. „България“

Две туристки загинаха при инциденти в Швейцария и Франция заради лошото време

Туроператори пред фалит, гледат към чужбина заради данъчна наредба Вместо да спечели, хазната може да загуби милиони заради банкрут, свиване и изнасяне на бизнеса

Израел кръсти селище на Тръмп

Македония не признава Гоце Делчев за българин Учебниците им по история нямало да се променят

Над 40% от депутатите са подсъдими

Харадинай: Нека никой да не търси повече мир и стабилност на Балканите за сметка на свободата на Косово

Корнелия Нинова си оттегли оставката (обзор) Изборът на председател ще е след местния вот

Опожариха дома и машините на арендатор в село Неделково

Марин льо Пен ще връща почти 300 000 евро на Европейския парламент

Най-висшият европейски съд потвърди заповедта за лидера на крайната френска десница Марин льо Пен да възстанови на Европейския парламент почти 300 000 евро за пари, платени неправилно на помощник. Съдът на Европейския съюз в Люксембург отхвърли жалба от Льо Пен, бивш член на Европейския парламент, която оспори решение на по-нисък съд, съобщи БНТ.

Висшият съд потвърди решението на Общия съд от юни 2018 година, което потвърди „решението на Европейския парламент да възстанови от члена на ЕП Марин льо Пен почти 300 000 евро за наемане на парламентарен сътрудник“.

Първоинстанционният съд, също в Люксембург, посочва съображенията, че Льо Пен „не доказва ефективността“ на работата на този асистент.

През декември 2016 година парламентът постанови, че 298 500 евро са били „неправомерно“ изплатени на Льо Пен за петгодишен период за парламентарна помощ, предоставена от нейния помощник Катрин Гризе, която се намирала в Париж, а не в законодателното европейско тяло.

Парламентът започна да удържа част от надбавките на Льо Пен като член на Европейския парламент, за да си възстанови парите, но тя се оттегли през 2017 година и е толкова назад в списъка на нейната партия на европейските избори тази седмица, че едва ли ще се върне.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.