Мария Захарова: Следствието по полет МН17 игнорира данните на Русия

Снимка: Архив

Прессекретарят на руското МВнР Мария Захарова заяви, че предоставените от Русия материали до катастрофата на малайзийския „Боинг“ 777, полет МН17 през юли 2014 г., са игнорирани в окончателния доклад на Съвета по сигурност на Холандия за техническите причини за случилото се, а сам изобилства от несъвпадения и неточности, предава EA Daily.

Според нея по молба на Холандия Русия е разсекретила и предала на следствието техническите и конструкторските данни на ракетите от системата „Бук“. „Освен това Русия изпрати първичните радиолокационни данни, имащи критично значение за разследването, защото не могат да се подправят и изменят. Те напълно изключват възможността за пуск на свалилата самолета ракета от територията, контролирана от опълченците“, отбеляза Захарова.

Според нея звучащите в момента обвинения по адрес на Русия свидетелстват за „нежеланието на следствието сериозно да разглежда предоставените от Русия материали, което още веднъж потвърждава извода за идеологическата насоченост на търсенето на виновните“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия