Мария: Страстна и ревнива съм в любовта

Фолк звездата Мария е родена в семейството на спортисти и дължи амбицията и спортният си дух на своите родители. Баща й е известният шампион в борбата Панайот Киров, а майка й дълго време се е занимавала със спортна гимнастика. Още от съвсем малка Мария обаче показва, че нейният път ще е различен и едва 5-годишна изнася представления с дезодорант в ръка. Първите й сценични изяви са в детското шоу за талантливи деца “Като лъвовете”. В него тя покорява сърцата на зрителите с изпълнение на песните “Детелини” и “Свири, щурче” на любимата й Лили Иванова. Вече повече от 10 години Мария успява да се задържи сред най-популярните изпълнители в поп фолка и е печелила редица награди. Миналата година тя бе отличена и със статуетката за албум на годината за “Твоите сто лица”. Въпреки натоварения си график Мария отдели от времето си за в. “Труд”, докато се подготвяше за поредния си клип в салон Fetish.

- Мария, наскоро имаше имен ден, как го отпразнува?

- В семейна обстановка у дома, но може би тази година беше годината, в която получих най-много поздравления и пожелания и това направи празника ми мегавълшебен, беше удивително! Колеги, приятели, близки, фенове, хора с които работя, дори хора, които не познавам, ми честитиха и ми отправиха хубави пожелания. Аз самата си пожелавам на първо място да бъдем живи и здрави, а също така много работа и хубави песни.

-А кой е най-хубавият подарък, който получи?

- Точно това, че всички ме накараха да се чувствам много специална - два пъти в годината имам тази чест, на рождения и на именния ми ден. Иначе Христиан, както винаги и сега ме изненада с много красиви цветя.

- Тази година ти посети Гърция. Разпознават ли те вече хората там след успешните ти проекти с гръцки изпълнители?

- Да, дъщеря ми беше на почивка в Гърция и тъй като аз я карах с колата дотам, така видях, че хората вече ме познават и ми се радват. Стана ми приятно, защото аз също много обичам Гърция. Много преди да започна с гръцки певци, съм работила с техни композитори и аранжори и винаги ми е много хубаво, и сега ми се прииска да поставя едно ново голямо начало и да започна и участия там. Вече имам предложения съвместно с техни изпълнители да направим някои неща в т.нар. бузукита. Много ще се радвам да стане, защото те са същите купонджии като нас и умеят да се забавляват.

- Интересът към новата ти песен с Кириакос и Джакпот вече е много голям, а дуетът ти “Страдам” с друг гръцки изпълнител - Стан, също се радваше на голям успех. Ти ли първа се свърза с тях, или те те откриха?

- Първо Стан ме покани за дует, а след като песента ни с него стана популярна в Гърция, аз бях на гости в най-голямото им шоу за звезди - “Ола”. Бях първата българска звезда там и след това Кириакос и Джакпот ми предложиха да направим нещо заедно. Страшно ми хареса парчето, което се казва “Айде, чао”, и не се колебах да приема.

- Ти и твоите колеги от поп фолка не криете, че сте се учили от имена като Лили Иванова, Георги Христов, Маргарита Хранова и други, докато новите ни поп певици цитират за свои примери само западни звезди. Дразни ли те това чуждопоклонничество?

- Не, не ме дразни, защото всеки сам решава за себе си. Нашето време си беше това, тогава също имаше чужди звезди, но аз смятам, че примата на българската естрада, както и всички, които остават класика в музика ни, независимо от стила, са не по-малко струващи като творци от западните и има на какво да се научиш от тях, но всеки сам си избира.

- Кои от новите изпълнители харесваш?

- Много харесвам Дара още от “Х-фактор”, където беше моят фаворит. Гери-Никол също е много сладка, много й симпатизирам. Всички, които могат да допринесат за това бг музиката да бъде по-разнообразна и на добро ниво ми харесват.

- А сред колегите ти от поп фолка кой притежава най-въздействащия глас?

- Аз съм много пристрастна и за мен Азис е най-добрият мъжки глас, но мисля, че и аудиторията също е на това мнение. Той може да пее всичко и честно казано е единственият човек, който като запее, ми качва целият стомах тук към гърдите. Изключителен талант и невероятен професионалист.

- Как си представяш живота си след 10 години?

- Задължително с второ дете и малко по-улегнала, щастлива и обична. Надявам се с времето любовта на Хриси все повече да се засилва, както досега. Моля се най-вече да бъдем живи и здрави и всичко да е наред.

- Има ли истина в това, че с Христиан вече сериозно работите за бебе?

- Пишат се много неща, но това е божа работа, когато Господ прецени. Като дойде - тогава, аз повече не казвам. Ето сега, на Галка (Галена - б.а.) как й се случи, може и на мен да се случи! Човек като си го пожелава, то рано, или късно става!

-А ревнива жена ли си?

- Аз съм си ревнивичка - да. Всеки, който обича, ревнува, стига ревността да е в нормалните граници. Задължително като някой обича много силно и ревнува, ако някой ми каже, че не е ревнив, няма да му повярвам.

- На сцената си много страстна, такава ли си и в любовта?

- Много съм страстна - как се задържа такъв мъж, ако не съм страстна? Христиaн е толкова желан и с толкова оферти, че пази Боже, да не го пускам, за да видиш за какво става въпрос. Като се запознахме, той имаше фенклуб, много по-голям и от моя. (Смее се.) Аз си го пазя, малко са такива мъже като него, да не кажа, че може и да няма.

- Как го опазваш от голямото дамско внимание?

- С Христиан много си говорим и има какво да си кажем, между нас няма само сексуално привличане, ние гледаме винаги в една посока. Много често разговаряме за бизнес, за неговата, за моята работа, както и за бебета, разбира се. (Смее се.) Имаме една такава хармонична връзка и голяма любов, както и уникална химия помежду ни по отношение на секса. Оттам нататък се искат много качества, за да успееш да задържиш и съхраниш до теб един мъж от такова семейство и с такова образование. Той е много висока топка, от ерудирано семейство и същевременно не е лесен характер, даже доста сложен! Трудно е един такъв мъж да го хванеш за врата и да го съхраниш във времето. В XXI век един семеен мъж не е тема табу за останалите жени, затова винаги съм в състезателна форма - аз съм като една арабска кобилка и се грижа за външния си вид, така че съм сериозна конкуренция!

- За какво спорите с Христиан?

- Май не спорим, ние сме хора, които умеят да правят компромиси, и нещата между нас са балансирани. Вече много дълго време живеем заедно и почти на всяко нещо гледаме по сходен начин.

- Твърди се, че сексът е най-доброто средство за сдобряване - така ли е и при вас?

- Да, така е! Сексът е 90 процента от една връзка, другите 10 са компромис, уважение, отношение и много важно - тръпка!

- Ти си Козирог, а той Рак, това добра комбинация ли е?

- Да, Раците са бохемска работа, всичко им е нашироко. Мъжът от тази зодия има интерес само към една жена и знае какво иска във всеки един момент от живота. Големи анализатори са и ако той реши твърдо коя е неговата жена, със зъби и нокти ще се бори, докато не я спечели.

- Кое е най-лудото нещо, което си правила от любов?

- Аз не правя лудости от любов. Аз съм дама, обичам да бъда ухажвана, очарована и изненадвана по всякакви начини, да бъда пасивната и нежната страна.

-А Христиан правил ли е луди неща за теб?

- На луд му трябва съмишленик. (Смее се.) Така че, може да се сетиш, че Хриси е експериментирал с много неща. Къде са му се получавали, къде не, но не мога да навлизам в такива подробности.

- Ти си много красива жена, случвало ли ти се е да те ухажват напористи фенове?

- Аз съм известна със своята моногамност и със статута ми на обвързана жена. Наясно съм, че всяко нещо, което се случва като жест на ухажване от мъжка страна, трябва да бъде провокирано от нас, жените. Ние сме тези, които провокираме подобни ситуации, а пък аз не си го позволявам, така че не ми се е случвало.

- А жени атакували ли са те?

- Атакували са ме! (Смее се.) Всякакви жени - и известни, и неизвестни, но аз нямам подобна ориентация или интерес.

- Ти не криеш, че си продавала цветя в магазина на майка си, докато много твои колежки прикриват такива факти. Какво те държи толкова здраво стъпила на земята?

- Да, продавала съм цветя, но майка ми няма магазин, а фирма за цветя. На земята ме държи въртележката на живота най-вече, също така ангажиментът ми като родител и високият критерий, който имам както към себе си, така и към хората, които обичам.

- Как прекарвате свободното си време с твоят съпруг и Марая, имате ли си любими игри?

- Тримата много играем на “Не се сърди, човече!”. Бебето, така й казваме на Марая, е много състезателна натура и винаги супер се кефи, като ни победи, и страда, като е победена, затова държи на реванш. (Смее се.) С Христиан много обичат двамата да играят в басейна от сутрин, чак до 19,30 вечерта. След това тя е толкова уморена от игри, че в 19,45 вече е в леглото. Той я научи и да плува добре, от тримата само аз не мога, затова ги гледам отстрани и събирам тен. (Смее се.)

- Марая наследила ли е твоя музикален талант?

- Марая се е метнала на майка си. Пее здраво, даже ходи при музикален педагог. Сега ще бъде в трети клас. Щастлива съм, че имам Марая, и знам, че най-важното нещо в живота си съм го изпълнила - да бъда родител, и смятам, че се справям много добре на този етап.

- Кой е най-ценният съвет, който си получавала?

- Аз никога не съм спазвала съвети, които са ми давали, защото в завистта си хората могат и да те подведат и по-добре сам да определяш съдбата си. Аз не питам - направо си решавам и действам! Също така избягвам да давам съвети, защото всички сме много различни и всеки върви по различен път и как можеш да дадеш правилен съвет?

- Сигурно си се сблъсквала с много злоба и завист - как успяваш да не ти повлияят?

- Съумяла съм с годините да игнорирам тези, които са ми дразнители, и слава на Бога, че мога да си го позволя и от мен зависи с кой да се срещам и с кой не. Към хора, с които се натоварвам и не понасям - пълен игнор, не се занимавам с тях и така живея много по-лесно и не ме достига тяхната негативна енергия.

- Много певци признават, че са суеверни. Ти сред тях ли си?

- Не съм суеверна. Вярвам единствено в това, че човек, когато желае нещо и се труди за него, той го постига.

- Какво ти дава вярата?

- Може би една стабилност, че не сме сами на земята, и надеждата, че когато й се уповаваш, винаги има една сила, която може да ти помогне и в най-нестабилните ти моменти. Вярвам, че има нещо около мен, което ме пази и закриля, и това ме прави по-силна в патови ситуации. Също така вярвам, че няма нищо случайно и каквото ти е писано, то се случва, ти просто трябва да му позволиш!

- Любимата ти мисъл или цитат?

- Имам много любими и една от тях е: “Помни, че сегашната ти ситуация не е крайната ти дестинация и най-доброто тепърва предстои!”

Коментари

Задължително поле