Марк Жирардели: Снегът в Банско е най-хубав

Условията за ски в Банско са най-добрите в момента в сравнение с цяла Европа. Така смята петкратният носител на Големия кристален глобус в алпийските дисциплини - славният Марк Жирардели.

От 11 години всеки път идвам тук, но такова време не бях виждал - призна почетният гражданин на Банско. - В момента никъде в Европа няма толкова хубав естествен сняг.“

Жирардели се възползва от отличното познаване на пистата „Алберто Томба“ и изведе до победа своя отбор от любители срещу тима на специалния гост на официалното откриване на сезона - Фриц Щробъл. Легендарният австрийски спускач обаче не се разсърди и също похвали пиринския курорт, като остави за подарък зелената си каска, която му носеше късмет по пистите преди години.

Българският град спокойно може да домакинства на финали на Световна купа, дори на световно първенство“, заяви олимпийският шампион от Сочи 2014.

Министрите на спорта и туризма в оставка - Красен Кралев и Николина Ангелкова уважиха откриването на сезона.

Трябва да се гордеете с това, което сте направили, за да поставите Банско на челните места на картата на световните курорти“, заяви Кралев.

От ски зоната, където имаше игри и забавления, празненствата по откриването на сезона се пренесоха на централния площад в града. Местните механи предлагаха на гостите да опитат от виното и мезетата им, а за настроението се погрижиха танцови състави и поп фолк звездата Глория.

Коментари

Задължително поле