Марк Стронг искал да стане астронавт

Актьорът от „Дълбоката държава” учил и в юридически факултет

Напрегнатата драма "Дълбоката държава", с участието на възхвалявания от критиците Марк Стронг и придобилия популярност от "Игра на тронове" Джо Демпси, е с премиера по FOX. Първите два епизода се излъчиха едновременно по каналите FOX и FOX Crime. Поредицата държи под напрежение, като потапя зрителите в безмилостния свят на шпионажа, където все по-рядко срещаната сред шпионите съвест може да стане причина за смъртта им и за тази на близките им.

Терминът дълбоката държава, дал заглавие на новата продукция на FOX, често се тълкува и като "държава в държавата" и се отнася до военни, разузнавателни, дипломатически или други конспирации, които съществуват паралелно с административния елит на "откритата държава". Централна фигура в интригата на "Дълбоката държава" е Макс Ийстън (Марк Стронг).

24-1Той е бивш шпионин, чието минало го навестява отново, когато е изтръгнат от новия си живот в Пиренеите и е призован от Джордж Уайт (Алистър Петри), началник на таен екип на МИ-6/ЦРУ, наречен "Подразделението". Уайт убеждава Макс да се завърне на служба, за да отмъсти за смъртта на отчуждения си син Хари (Джо Демпси). Залогът скоро се увеличава, когато Макс се озовава в центъра на тайна война на разузнаването, част от мащабен заговор за извличане на печалба от всяването на хаос в Близкия Изток. Макс влиза в опасна игра, докато влиятелни корпорации демонстрират готовността си да стигнат до крайности, за да защитят репутацията си и да прикрият тайните си.

Марк СТронг е роден през август 1963 г. в Лондон като Марко Джузепе Салусолия с баща италианец и майка австрийка. Още като дете обаче, по настояване на майка му името му се сменя на Марк Стронг с цел по-лесно интегриране в английското общество. Майка му работи като бавачка в британската столица, а баща му ги напуска почти веднага след раждането на Марк. Ранните му години преминават основно в Лондон, но поради естеството на работа на майка му, двамата често се местят и живеят в различни британски градове.

В свое интервю Марк признава, че още от малък мечтае да стане актьор, също като Ален Делон. Като младеж той се вдъхновява от талантливата игра на французина и често гледа филми с чаровния артист, макар да не разбира нито дума от диалозите в тях. По това време той гледа и репортаж за кацането на Нийл Армстронг на Луната. Толкова е очарован от този факт, че в продължение на месеци постоянно повтаря на майка си, че иска да стане астронавт.

Постъпвайки в колежа, Стронг става част от пънк-група, но осъзнава, че трябва да получи сериозно образование и професия, която да му позволи да изхранва себе си и бъдещето си семейство. Затова отива да учи в Университета в Мюнхен, където се записва в юридическия факултет. Там обаче завършва само първи курс и решава да се върне обратно в родината си и окончателно се посвещава на актьорската професия.

Първите сериали, в които се появява Стронг са "Главен заподозрян 3", "Инспектор Морс" и "Чисто английски убийство". В тези филми начинаещият актьор е в ролята на полицаи и детективи. През 1996 г. е премиерата на телевизионния филм на Шон Бин "Мисията Шарп", в която Марк играе антагонист. През същата година актьорът се превъплъщава като господин Найтли в адаптацията на романа на Джейн Остин "Ема".

На голям екран най-запомнящата се роля на Стронг е във филма от 1997 г. „Fever Pitch”, където си партнира с Колин Фърт. Участва и във филма на Роман Полански от 2005 г. „Оливър Туист”. Същата година се появява и в „Сириана” на Джордж Клуни и „Револвер” на Гай Ричи.

Поради факта, че очарователният актьор не издава личния си живот, в мрежата има много малко информация за неговото семейство. Знае се само, че Марк е любящ съпруг и грижовен баща от години. Заедно със съпругата му Лиса Маршал, която е продуцент, живеят в Лондон. През 2005 тя му роди син Габриел, а през 2007 година на бял свят се появи и вторият им син Роман. За личния си живот Марк Стронг казва: "Нямам никакво желание да живея никъде другаде. Роден съм тук. Жена ми е родена тук, децата ми се родиха тук. Имам чудесен баланс между дома и семейството и съм доволен от всичко. "

Известно е, че артистът е висок 188 см, не е регистриран в Instagram. За щастие, социалните мрежи не са единственият ресурс, от който феновете научават за последните новини от живота на Стронг. На различни интернет портали и в печатни издания често се публикуват материали, свързани с творческата биография на холивудска звезда. Сред колегите най-добрият му приятел е актьорът Даниел Крейг, който е кръстник на по-малкият му син.

Марк говори прекрасно немски и малко италиански език. Той е фен на футболния клуб Арсенал, а иконата за стил за него е Дейвид Бауи. Самият актьор през 2015 г. попадна в класацията "50 най-добре облечени британски мъже" на списание "GQ".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали