Спипаха 400 литра нелегален алкохол в къща в Поликраище

Има риск от разхлабване на фискалната политика

Задържаха младеж, пребил жена от Елена

Неправоспособен и пиян водач карал мотор без номера

Проф. Георги Рачев: Катастрофалните сценарии за климата не се потвърждават, но продължава бавното затопляне В Черно море толкова високи температури не са регистрирани от 40 години, каза климатологът

На 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Григор Димитров падна с още 4 места в световната ранглиста Това е най-лошото класиране за българина от 28 май 2012 г.

Руски изтребител летя в близкия комсос (ВИДЕО)

Изтича срокът за подаване на заявления за АЕЦ „Белене“

Каква е разликата между добрия и страхотния адвокат?

Румяна Арнаудова: Мартин Трифонов е убил детето с камък

Датският премиер: Идеята да продадем Гренландия на САЩ е абсурдна

Семейство с деца излетя от пътя заради коне в Благоевград

Възстановено е движението по столичния булевард „България“

Маршрути за движение на стада по селските улиците правят в Търговище

Маршрути за движение на селскостопанските животни във всички 51 села от общината трябва да изготвят кметовете и наместниците в Търговище. Те трябва да определят по кои улици ще се движат сборните стада, за да не се допуска замърсяване. Целта е да се спре разхождането на овце, крави и други по протежение на всички улички, което затруднява почистването им.

Местните управници се задължават да следят и да няма свободно движение на добитъка в и извън селата. С животните трябва да има и придружител.

Тези отговорности на кметовете влизат като допълнение в местната наредба за обществения ред на община Търговище. Промените са във връзка със синхронизирането й със Закона за ветеринарномедицинската дейност и Наредбата за управление на отпадъците на територията на общината.

Текстовете ще задължават селските кметове да не позволяват ползването на общински мери, места за водопой и други от животни, които не са идентифицирани и не са обхванати от програми за профилактика и други.

Според общинската управа и досега селските кметове е трябвало да имат тези отговорности и те ги спазвали, но изискванията към тях вече влизали официално в наредбата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.