Масирана полицейска операция срещу битовата престъпност в Карлово

За 9 часа днес бяха проверени 114 адреса и 333 лица в град Баня и селата Розино, Христо Даново и Слатина

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките и отдалечени населени места бе проведена днес от 7 до 16 часа на територията на РУ на МВР-Карлово. Съвместните действия са осъществени от служители на Районното управление в Карлово, сектор “Специализирани полицейски сили” и Зонално жандармерийско управление – Пловдив.

Участвали са и представители на държавните горски стопанства в Карлово и Клисура, Община Карлово и дирекции “Незаконно строителство” и “Социално подпомагане”. В хода на акцията в град Баня и селата Розино, Христо Даново и Слатина са проверени 114 адреса, 98 моторни превозни средства, 7 търговски обекта и 333 лица. Установени са 15 жилища без документи за собственост.

За нарушения по Закона за горите са съставени 2 акта, а други 10 – по законите за МВР и гражданската регистрация. По 9 акта и глоби с фишове са издадени съгласно Закона за движение по пътищата. С протоколи по ЗМВР и ЗГР са предупредени 14 души. Според действащия междуинституционален механизъм по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици са издадени 29 формуляра и съставени 27 предупредителни протоколи на родители на ученици от Баня и Розино.

Освен това са образувани и три бързи производства – за съхранение на незаконно придобит дървен материал, за притежание на огнестрелно оръжие без необходимите разрешителни документи и на акцизни стоки без бандерол. Иззети са близо 11 кубика незаконно придобит дървен материал.

Коментари

Задължително поле