Маскирани ограбиха магазин „Рай“ насред София (обзор)

Столичната полиция бе вдигната на крак да издирва нападателите на магазин “Рай”.

Бандит с пистолет заплашил да застреля продавачка

Двама въоръжени и маскирани бандити ограбиха оборота на магазина за хранителни стоки “Рай” на столичния булевард “Христо Ботев”. Сигналът за нападението е бил подаден към 21 ч в неделя и цялата столична полиция бе вдигната на крак да издирва престъпниците.

Продавачките са били две и били заплашени с оръжие. Единият насочил пистолет към жената, която е на касата. Заповядал є да му даде парите. Сумата не била голяма - 200-300 лв. След като я получили, маскираните си тръгнали. Пострадали няма. Касиерката, която била пред дулото на пистолета, получила шок и колежката є ходила при продавачки от близките магазини да є търси валидол или валериан.

Днес полицията продължаваше да издирва записи от камери на близки магазини и офиси на бул. “Христо Ботев” и околните улици, за да бъде открит автомобилът, с който евентуално са дошли и тръгнали бандитите.
През февруари 2020 г. бе извършена цяла серия грабежи от магазини и банкови клонове в София и други градове. Вълната утихна чак след 13 март миналата година, когато бе обявено извънредно положение заради COVID-19.

Коментари

Задължително поле