Масово са заразени настанените в дома в Баня

35 от настанените 46 души в Дома за възрастни хора в новозагорското село Баня са с COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен. Резултатите от изследванията са излезли през последното денонощие. Болните не са със съществени оплаквания, заявиха от РЗИ. Засега не се налага хоспитализирането им. Лечението ще се провежда в дома, от личните им лекари.

Останалите домуващи, които са с отрицателни резултати от PCR-тестовете, ще бъдат изолирани от инфектираните. Персоналът от 24 души също бе изследван. Заболелите служители са осем, сред тях са и две медицински сестри. Предстои проверка на здравните инспектори на място. Целта е да се установи дали се изпълняват направените предписания.

Домът в Баня е второто социално заведение в област Сливен, където е регистриран епидемичен взрив. Преди десетина дни бе установен случай в Дома за мъже и жени с умствена изостаналост „Качулка“ край Сливен. След проведените изследвания на целия персонал и всички домуващи бяха диагностицирани 43-ма служители от общо 113 и 135 домуващи от общо настанени 200 души. Нови положителни проби няма.

Коментари

Задължително поле