Министър Димов: Сметището в Свищов е прекратило своята дейност и трябва да бъде рекултивирано

Волен Сидеров: НФСБ и ВМРО обмислят вариант за притискане на ГЕРБ с помощ от Цветан Цветанов

Белият дом обсъжда намаляване на данъци за избягване на рецесия

Защо на някой бащи им позволяват да присъстват на раждането на детето им?

Експерти по сигурност: Ако Мартин Трифонов е бил наблюдаван, убийството в Сотиря нямаше да се случи

Зам.-кметът на Ботевград: Няма опасност за гражданите след пожара в склад за вторични суровини

Шефът на Спешния център в Сливен за смъртта на Кристин: При установени нарушения ще бъдат взети мерки 

Виктор Орбан: Вярвахме в обединението на Европа и то се случи

Криминалистът Ботьо Ботев: Случаят „Негован” няма свой аналог в историята на България

Срещата на Г-7 може да завърши без комюнике заради различия за климата

Тръмп се шегува в Туитър – купува Гренландия без небостъргачи

Арабската коалиция нанесе удари срещу военни мишени в йеменската столица Сана

Борис Джонсън е изпратил писмо до Туск, предлага алтернативни договорки за ирландската граница

Много слънце и жега днес

Обявяват кандидатите за стратегически инвеститор на АЕЦ „Белене”

Математик номер 1 в Бостън е родом от Царево

Студентът Иван Ценов от Царево, който бе обявен за най-добрия математик в един от най-престижните университети в Бостън, Америка, получи награда и в родния си град.

Кметът на града  инж. Георги Лапчев му връчи почетения плакет на общината, който се присъжда  за изключителен принос, свързан с популяризирането на името на Царево.

В край на първата година от обучението си в Бостън, Иван Ценов е грабнал приз на името на Мартин Гутенберг,след като е бил номиниран от професорите в катедра „Математика“ в университета. Той  е  забелязан измежду останалите 8000 студенти, тъй като си е поставил амбициозната задача в рамките на четирите години от обучението си да завърши две бакалавърски степени- по математика и квантова физика плюс магистратура по математика.

Още от втория семестър на първата година от обучението си Иван е взел един от най-трудните курсове от магистърската степен с  най-високата оценка А+. Вече е вписан в почетната листа на университета за високи академични постижения.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Пишете: „В краЯ на първата година от обучението си в Бостън Иван Ценов е грабнал приз на името на Мартин Гутенберг след като е бил номиниран от професорите в катедра „Математика“ в университета.“ Талантливият студент не е грабнал приза, а МУ Е ПРИСЪДЕН ТОЗИ ПРИЗ (награда на български език). Второ, имайте впредвид,че в Америка professor означава много често доцент, та дори и преподавател в гимназия и колеж. Така че като чуете „професор“ имайте едно на ум, че тази дума като нищо може да означава преподавател. Преди седмица един млад мъж се хвалеше, че е професор в американски ВУЗ. Понеже ми стана интересен заради интерпретирането му на образователната система в САЩ се поразтърсих и се оказа,че е е преподавател в един от многото американски ВУЗове.
    А младежът действително е много талантлив и ми се струва,че се занимава с квантова физика. Добре, че не е останал в България…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.